Vår resa
torsdag 4 februari 2016 - Skrivet av Filip.Schiött
Cadiz till Gibraltar
Inseglingen till Gibraltar

1 feb.

Lämnade Cadiz tidigt på morgonen för att segla till Barbate, framme kl.15 efter ca. 36sjömil. Det får bli korta distanser här i dessa farvatten , vi vågar inte segla på natten då det finns väldigt mycket fisknät och allt möjligt annat konstigt i vattnet.

Barbate verkar att vara en liten sömnig by och vi går bara upp på närmaste bar som har wi-fi och får en färsk väderprognos för morgondagen och handla lite i närmaste affär, i hamnen är där ingen aktivitet alls , det varken kommer eller avgår någon båt, men det finns i alla fall 3 personer på kontoret som vänder några papper samt en manlig kontorchef samt en gubbe vid bensin/dieselpumpen , en städerska samt en gubbe till som verkar vara reparatör, så i allt 6-7 personer i en hamn något större än Landskrona småbåtshamn, så ser det ut i alla hamnar som vi har varit i , och det är en del, men alltid ett vänligt och hjälpsamt bemötande .

2 feb.

Lämnar Barbate 9.15 , vi fick vänta på bensin/dieselgubben , han börjar inte för än kl.9 så vi fick tanka 30 liter diesel , det ska inte blåsa idag,(enligt väderprognosen från igår) efter ett par timmar börjar det att blåsa upp , vind 14-15 m/sek rakt framifrån och vågorna också framifrån de växer så att vi drar in i den ena stoppklossen efter den andra , stäven lyftar och lander med ett brak , detta håller på i några timmar , vi rundar Tarifa och seglar i stort sett rakt öst och så som om någon går och stänger en dörr så lugnnar det ner sig och sjön lägger sig , vinden går ned till ca. 10m/sek och minskar så att när vi kommer i hamn så är det lungt , förtöjer båten ca. kl.15.30.

Tur att vi bokade en plats i hamnen innan vi lämnade Cadiz för här är det fullt i hamnen.

Igår var vi och handlade och bara slappade vädret var okej , soligt och 22-25 grader , inatt har det kommit in en kuling så det blåser som f.. så idag blir det nog inte så mycket heller , men imorgon och i helgen ska det åtegå till soligt och varmt väder så då får vi ut och se på stan 

Kommentera inlägget