2020 Beaucaire
onsdag 15 juli 2020 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Loke Loggbok sommaren2020
Inflygning till Marseille flygplats.

 

Loke summer adventure 2020

Corona, Cowid 19, Pandemi, husarrest , stängda gränser ja många nya begrepp och förhållningssätt att ta ställning till denna vår. våra storslagna planer att vårrusta Loke under påskhelgen och göra skeppet redo för en färd uppför Rhone och Saone till vår nya marina i Auxonne som var bokad och betald. världen runt omkring förändrades och även våra båt planer.

Ons 15/7 Tyskland välkomnar oss Svenskar, jag flyger till Marseille med byte i Frankfurt, om något strular där så ska jag ialla fall slippa sista två veckor i karantän.

Frankfurt Air Port skickar iväg ett plan i timmen. Konstig känsla att invänta nästa flight på en nästan helt öde flygplats.Frankfurt AirPort tom och öde.

 

Efter en dags resande med olika färdmedel så befinner jag mig nu hos min faster som bor i Arles, staden en timmas tågresa från Marseille. inkvarterar mig hos min Faster som bor fint i de gamla delarna av Arles med anor från Romartiden.

 

 

 

 

 

 

Tors 16/7  Tar fm tåget till Terascon Beaucaire , 10 minuters resa med tåget uppför Rhone där dessa städer ligger på varsin sida av Rhone förbundna av en bro.

 

Lokes hemmahamn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Beaucaires  hamn återser jag Lokesom har klarat sig bra, mycket tack  vare ett nytt kapell som monterades i höstas. Inga spår av fyrfotade eller tvåbenta skadedjur syns till. Inga konstiga dofter möter mig endast lite mer vatten i kölsvinet än vanligt. känns väldigt skönt att möta Loke i detta skick.Loke flyter fortfarande !

 Min resväska vägde 23 kg och bestod till största delen av båtprylar som skulle komma till användning i år, fendrar, förtöjningstamp, verktyg , sex stycken spridare som renoverats under vintern. I packningen finns även en ny gösstake i mahogny som jag tillverkat efter en modell som min vän L-I tagit fram. Han utsåg gösstaken som årets förbättringsprojekt.

Förebild och färdig model

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

prylar som följde med i packningen, fräscha spridare, Thai ” klädnypor” och ny brandvarnare 

Spridare! Brandvarnare och Thai ” klädnypor”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gör ett besök hos hamnkaptenen och och berättar om planerna denna sommar, att fixa Loke och göra en kortare tur till S’ete.

Nu kommer den obehagliga överraskningen !!!!!!!!!!

Sluss Nourriuier vid 8 km från marina Beaucaire är ur funktion och reparationen som var planerad i Juni kommer nu att ske i December hoppas hamnkaptenen på.

 Den trasiga slussen

Det innebär att ett hundratal båtar är satta i karantän och kommer ingen stans poch de som planerat att anlända marinan i år får hitta andra lösningar. Jag meddelar de som varit intresserade av en kanaltur i år att inte boka någon resa hit. Nu blir det ingen stress att få Loke i ordning. Tur att jag bor bekvämt hos faster i Arles och kan kan lämna ”arbetsplatsen ” när jag är klar för dagen.

 

 

Prioriterar arbetet med att montera tillbaks spridarna , jag är nyfiken på hurmotorn kommer att bete sig. Förra sommarens problem med ojämn tomgång, rök och startproblem hoppas jag ska vara förbi.Renoverade spridare kommer på plats

spridarna på plats , sedvanlig luftning av bränslesystemet och sedan ska det bara vara att trycka på startknappen eller.............

Nej!!!!! Inget händer när startmotorn drar runt .

De närmsta dagarna , demonterar jag spridare, bränslerör, filter, öppnar alla luftningsskruvar som hör till bränslesystemet .

Jag pumpar ur diesel ur botten på bränsletankarna , misstänkte smuts, vatten eller algbildning men inget av detta var orsaken.

konsulterar motorkunnig kompis i Sverige och efter tips hittades en kärvande backventil. Bränslesystem som stått öppna en längre tid kräver enormt mycket luftning för att varje ligen luftbubbla ska försvinna. Efter att ha pumpat igenom 20 L diesel så startar motorn som får gå varm..............

 Nu luktar det avgaser inne i båten, visar sig vara en 30 cm lång spricka i den rostfria ljuddämpartanken, stopp på motorn och påbörja ny problemlösning.

Hur göra ?????? Limma svetsa på plats i båten var inga bra alternativ, enda vettiga lösningen är att lufta ur tanken och ta med den till en verkstad som kan svetsa.

Att få loss en tank längst ned i kölsvinet som är fylld med 50 L vatten och dessutom med en form omöjlig att få grepp om och dessutom var placerad där i början av renoveringen och sedan byggts in av övrig utrustning.

Det tog mig ett antal timmar att lista ut hur alla delar som satt ivägenkunde lossas.Ofta fick flera detaljer plockas bort innan delen som satt ivägennför tanken kunde demonteras. Efter mycket svett och många flaskor vatten och stort tålamod så kommtanken upp ur sitt djup i det mörka kölsvinet.

 

Lägger tanken på cykeln som jag leder bort till ett varv som ligger strax innan marinan.  I en byggnad konstruerad av containrar och korrigerad plåt och diverse överblivet material finner jag en dörr som står på glänt och inne i lokalens dunkla sken står fyra äldre gentlemän lutade över en svensk inombordare och diskuterar något på franska som är obegripligt för mig.

Håller tanken i famnen och pekar med andra  handen på sprickan i den rostfria plåten. Inga problem visst går den att få svetsad , först måste bara en en ny tub med argon inhandlas. När kan arbetet bli klart ? Letar reda på kalendern i telefonen, nästa vecka på måndag så kan jag komma tillbaks.....verkar hoppfullt !

 

 

Kommentera inlägget
2019 Canal Midi
söndag 15 september 2019 - Skrivet av Fredrik Lindgren
Loke loggbok sommaren 2019
Plantaner längs Canal Midi

Loke summer adventure 2019

 

Årets sommaräventyr i Frankrike började 18/6 med avfärd från Stockholm Skavsta AirPort och avslutad

på samma flygplats 4/8.

Det blev totalt 47 dagar med många spännande  trevliga  upplevelser tillsammans med släkt och vänner. 

Förutom färd på kanal med Loke så har vi färdats med flera olika transportsätt , tåg, buss, bil, cykel och till fots.

Besättningen bestod i år av ( Pappa ) Kjell ( jag ) Fredrik, kusin Annie och vännerna Lars-Ingvar, Per, Synne och Zem.

 

Årets etapp mellan Castellsarrasin och Beaucaire blev 472 km, vi har passerat 92 slussar och 3 broar har lyfts för att vi ska kunna passera.

Hur mycket vatten, öl och vin som förbrukats under färden är oklart, men säkert en hel del.

sommararen har varit mycket varm så årets inköpta  AC har varit underbar.

Vi har kunnat återhämta oss efter varma dagsetapper  och fått en god sömn.

Loke har verkligen varit en nöjesmaskin i sommar och gett oss nya spännande upplevelser och fina minnen från vår resa.

Vi har lagat och ätit frukost ombord. Även lunchen brukar vi fixa ombord men en hel middagar har vi gått ut och ätit.

De flesta stoppen har vi gjort i marinor med tillgång till dusch och toalett, uppskattat av alla.

Här kommer lite fakta från årets tur.

Loggboksanteckningarna har vi turats om att skriva.

 

 

Årets distans 472 km

 

Antal slussar 92 st där samtliga var automatiska eller sköttes av sluss vaktare.

 

Diesel 274 L   ( Eftersom vi inte fyllt tankarna helt så vet vi inte hur stor bränsleåtgången varit )

 

Gångtid motor 75 timmar 

 

Kostnader

 

Vignette115 €

 

Diesel  521 €

 

Hamnavgifter 392 €

 

7 maskiner tvätt 35 €

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ FÅR NI TA DEL AV LOGGBOKEN I ORD OCH BILD

 

Kommentera inlägget
2019 Vårrustning av Loke
måndag 15 april 2019 - Skrivet av Fredrik Lindgren
En arbetsam påsk

Måndag den 15 april 2019.
Anländer till Toulouse - Blagnac flygplats TLC.
Därifrån tar vi oss till Castelsarrasin.
I den här vackra staden väntar båten Loke. Det bli en kort inspektion av båten, följt av en rapport hem.
Fyller på vatten och drar in el.
Sen blir det en rundtur ut på stan. Civilisationens märke uppenbarar sig. Det är ett ställe som aldrig stänger. Stället är märkt med ett M. De serverar goda burgare. Trötta efter en lång dags färd till båten Loke. Törnar vi in i djup sömn.
Det börjar blåsa. Kylan kommer.
Tisdag den 16 april.
Vi slår upp våra ögon och ställer frågan vad händer idag?
På fastande mage görs det upp en plan om vad som skall hända.
Skall vi börja med att borsta tänderna?
Var skall vi proviantera?
Vi tar bilen till E.Leclerc. Det är ett stort varuhus med många prylar. Det bästa var att där fanns en Cafeteria & snack. Vår frukost var räddad. Det blev kaffe med Jambon/beurre och Yaourt Fermier. Efter detta tar vi kontakt med Valéri et Ana på Capitainerie.
Vi fick frågan om vi hade det bra och om båten var intakt.
Trotts en kall natt och kylslagen morgon svarade vi , Ja. Vi hade tänkt oss en varm dusch. Men det gick inte för duscharna var urfunktion.
Vi frågar om heldagarna under påsken. Då får vi reda på att annandag påsk är allt stängt.
Varvet blir vår nästa hållplats. Frågan var, kan Ni lyfta båten?
Vi tar en koppkaffe på det hårda arbete vi hitintills har utfört.
Efter kaffet flög tiden iväg. Båten kom på land med hjälp av traktor och kärra som kördes ner i vattnet. Det blev inget kranlyft men ett ramplyft. Högtryckssprutan kom fram. Nu var det
stortvätt av Loke . Algerna flyger av, bottenfärgen åker även med. En kanalseglare kommenterar båten med orden Are you Happy? Han gillar båten. Kanalseglaren beskriver båten som en kvinna till formen. Därefter kommer kommentaren på engelska, översatt till svenska, lite rost. Vacker båt. Skiftnyckel till att skruva av anoderna plockas fram. Varvsgubben kommer för att kommentera anoder och rosten. Vinkelslipen kommer fram med en stålborste på. Arbetet med slipningen börjar. Kaffe paus är att glömma. Vi kör på! Det börjar kurra i magen. Har vi ström till att laga något lätt? Svaret är Nej. Slipen måste arbeta. Men det fanns kaffe i termosen. Det är en härlig kväll på varvet. Solen värmer upp platsen till 17 grader.
Vi åker till Moisac för att inta kvällsvarden. Men vad händer. Bilen vill inte med hjälp av gps- enheten ta oss dit. Det blir en härlig tur bland blommande träd. Ja, våren är här.
Men vi är forfarande hungriga. Det blir en Quick Saveur restaurant . Man säger aldrig nej till en Kebab assiettens. Fransmännen kan verkligen laga indisk mat.
Nu ska vi sova i Loke som står på land. Vi har inte seglat, så att vi står på grund. Men båten Loke står på en trailer. Istället för att sova i husvagn, blir det att sova i båtvagn. Eller vad man nu skall kalla det.
Onsdag den 17 april.
Tuppen gal flera gånger. Då är det dags att stiga upp. Vi kan nu konstatera att det inte är så svårt att sova i båtvagn. Men natten har varit kall. Vid vår frukost var temperaturen 10 grader.
Ingen planering gäller för dagen. Det var bara att skrapa och stålborsta skråvet på båten.
Två komponents färg skulle fixas. En motorman kom och tittade på propelleraxeln. Fick goda råd från honom. Vi får se vad skepparen bestämmer sig för. Det är många beslut han fick ta. Besluten var färgen och propelleraxeln.
Vi åker till färgaffären. Går runt och tittar på prylar. Svårt att bestämma vilken blå färg Loke skall få. Vi hinner med det under tiden premier torkar.
Det blev även ett frö inköp till blomsterlådorna. Yttre styrplatsens durk får en oljebehandling.
Torsdag den 18 april.
Kall natt. Efter frukost blev det att ta kontakt med berörda personer på varvet, för att tala om vilka beslut som fattas om reparationer av Loke.
Detta är upptakten till en tuff dag på varvet. Killen som alltid frågar are you Happy kom förbi.

Vi står och diskuterar om lager och axel med propeller. Han säger att det går snabbt att fixa till. Vi börjar med att ta av roder. Det var inte så svårt. Värre är att ta av axel med propeller. Vi jobbar med detta i ca sex timmar. Missar lunchen. Men en koppkaffe dricker vi. Vi börjar tappa tålamod och humör. Vi kallar på varvsgubben och får låna avdragare. Detta för att få loss axeln. Vi misslyckas. Frågade om hjälp. Då kommer fyra gubbar med verktyg. De arbetade hårt i tre timmar. Nu skulle det vattensmorda lagret bytas. Det blir beställt.
Premier målas på Lokes skrov. Tutan fixades genom att slänga ut hyresgästerna i den. Den nya tutan behöver inte installeras. Färgen bestämdes till blå. Kapellmakarna kom till båten.
Fredag 19 april.
Värmen började komma under nätterna i Frankrike. Dagarna blev 20 grader.
Kaffe på morgonen. Baguett köptes av bagaren i staden. Efter frukosten blev det ett hårt arbete med målning. Hela skrovet som är under ytan fick en svart färg. Andra båtägare på varvet tittade på och frågade om färgen. Svaret till dem som frågade, var att färgen var köpt på varvet.
Vi lagade till en lunch. Därefter blev det en inköps runda. Vi besökte järnaffären och mataffären. Bilen styrde mot Toulouse. Det blev ett besök på flygplatsen. Vi var där för att en ny besättningsman mönstrade på Loke. Vi installerar oss alla i båten.
Kvällen går mot natt. Loggskrivaren kommer att mönstra av båten imorgon.
Lördag 20 april.
Loggskrivaren Lars Ingvar har mönstrat av idag och lämnat ”pennan ” vidare.
Besättningen vaknar till liv och äter frukost i kajutan med färskt bröd , naturligtvis.
Synne börjar måla skrovsidorna med marinblå färg, ser tjusigt ut det blir en helt annans stil på Loke nu.
Färdigmålat till lunch, som vi tänkte ta på vägen till Toulouse där Lars Ingvar tar ett flyg hem.
Vi kör på småvägar dit och gör ett stopp i Montaban och marinan där.
Åker vidare och vi känner oss hungriga men inte ett ända trevligt ställe dyker upp.
Lika svårt i Toulouse nu som förra året att hitta matställe. Förra året fotbollsWM i år gula västarna som demonstrerar i stan vilket fått banker och restauranger att hålla stängt.Ett hål i väggen pizzeria överraskade oss med varsin fräsh och välsmakande pizza.
Synne och jag lämnar av L-I på flygplatsen och tar motorvägen hem.
Söndag 21 April
Regnat i natt , vattenpölarna har inte torkat upp när vi vaknat och ätit frukost.
Osäkert målar väder, vi tar istället bilen till ett köpcenter och hittar en söndagsöppet affär som säljer heminredning.
Hittar lite lämpliga föremål för att styla upp Loke.
Resterna av kyckling och pasta blir tillsammans med creme fresh och lök en stabil lunch. Plockar och rensar i stuvfacken ombord, nya kuddar och underlakan hamnar på inköpslistan. Molnen lättar och Synne slutmåar skrovsidorna.
Firar med Memma och smågodis.

Kommentera inlägget