2016 - Längre resa - juni 2016
torsdag 30 juni 2016 - Skrivet av Kent Henriksen
Lomma
På land i Lomma

20/6 har vi en vilodag och besöker min dotter  med familj i Lund och följer med och kollar ett hus som de är spekulanter på. Boris planerar att åka tågen nästa morgon.

 21/6 Boris lämnar Zig Zag för denna gång kl 6:30 för vidare färd mot hem till Bollnäs. Själv gör jag några besök hos varvet på orten och en dykfirma för ev byte av propeller eller kolla upp drevet. Efter några kontakter med hamnkapten och kranbil som blir det lyft av båten imorgon istället

22/6 En kranbil kommer och lyfter upp ZigZag på land. Jag hyr stöttor och får mycket god hjälp av varvet intill. När jag sedan tappar ur oljan ur drevet så rinner det mest vatten ur det. Vilket innebär att den renovering som jag beställde av firman från Göteborg inte var rätt utförd. Kontaktar dem och de kan inte säga vad det beror på. De anger: "att drev kan låta sådär ibland utan att det är nåt fel på dem". Jag monterar ur drevet ur båten. Tar ca 4-5 timmar. Kontaktar firman igen som medger att de har gjort  fel och erbjuder ett annat drev i ersättning.

Under vecka 26  hyr jag en bil och åker upp till Göteborg och byter mitt drev mot ett annat drev som de tillhandahåller utan kostnad.  Åter till Lomma och dagen därpå monteras drevet. När jag är klar och skall montera propeller upptäcker jag av en slump att propelleraxeln är sned. Den slår  ca 10 mm när jag snurrar på axeln. Jag tror inte att det är sant men en förbipasserande båtägare kan också konstatera att det är fallet. Kontaktar firman igen och de kan bara konstatera detta men ber inte om ursäkt denna gång. "Du får väl komma tillbaka och byta även detta drev". Återigen ; urmontering av drevet - en bil t/r till Göteborg till firman  "D.M. på Hisingen"  och återlämna drevet. När jag skall ta emot dettta drev så lossnar oljestickans rör på drevet och jag vägrar att ta emot detta drev. Efter en del diskussioner skickas montören till ett närliggande lager och jag erhåller ett drev som vi kollar ordentligt och jag accepterar detta drev - åker tillbaka till Lomma. Nästa dag montering igen och sjösättning och allt verkar funka igen. Inget ljud från drevet just nu. Ny olja, nya packningar samt ny bälg passade jag på att byta.

Tid och en massa pengar försvann här som kan påverka vår resa framåt.

Kommentera inlägget
söndag 19 juni 2016 - Skrivet av Kent Henriksen
Kalmar- Lomma
Utklippan - ensam båt

13/6 kl 10:50 Efter en sovmorgon lämnar vi Kalmar för turen söderut mot Lomma. Vi seglar större delen av sträckan och vi passerar stora turistskepp som ligger på svaj söder om Kalmar. KL 16:40 lägger vi till i Kristianopel där vi avser att titta på EM fotboll på kvällen. Byter cirkulationspumpen. Loggen har krånglat under resan så efter rengöring av kontakten under durken har vi också fått fart på den så nu ser vi både fart genom vattnet och sann vindstyrka.

14/6 kl 10:00 lämnar vi Kristianopel med Utklippan som mål. Anländer till Utklippan och som ensam båt är det lätt att välja plats för natten. Under natten tillkommer 2 extra båtar. Kuriosa är att en av dessa lägger sig så närma oss ( Utklippan är så stor som en fotbollsplan) att det stöter till oss med en smäll i fören varvid vi flyger upp för att kolla vad som händer. Han ber om ursäkt och undrar om nåt var skadat.

15/6 kl 6:30 lämnar vi Utklippan och vi rakt över trafikseparationleden i havet mot Bornholm. Vi planerar att gå till Alsinge hamn. När vi närmar oss hamnen ser vi att det är mycket festivaltält omkring hamnen. När vi går runt piren så är det jättestora båtar som har lagt till vid  infarten och inre hamnen är stängd. En hamnkaptenen kommer springande och säger att hamnen är stängd. Vi får vända ut och vi går till en intilliggande hamn Tejn. Vi hamnar i fiskehamnen med olja och mindre angenäm doft för natten. Gonatt med god sömn efter en tur till puben för lite mat. Dyrt var det på puben.

16/6 kl 9:15 lämnar vi Tejn med Ystad som mål. Fiske båtar med nät spärrar vägen som ger oss lite huvudbry när vi passerar trafikseparationleden. Vi ändrar kurs för att gå mot Gislövsläge på grund av kommande oväder. Vinden vrider till vår fördel och vi kan segla mot målet.Vid motorgång fick vi fylla på lite kylvätska i kylsystemet för motorn. Anländer 20:50. Godnatt

17/6 Här blir vi kvar på grund av starka vindar från fel håll. I hamnen är det veteranbilsägare samt vetarantraktorer på besök av komunnens representanter för invigning av nåt.

18/6 Trelleborg besöker vi med hjälp av buss  och äter på restaurang. Till dags datum har vi åkt 511 nautiska mil.

19/6 kl 8:00 avgår vi från Gislövsläge och går mot Lomma. Vi passerar Falsterbo kanal och Öresundsbron och Malmö varefter vi svänger till styrbord mot Lomma hamn och vi lägger oss vid biblioteksbryggan. Del 1 är klart. Snart påbörjas resan mot Danmark- Norge och Shettlandsöarna. Dock måste båten kollas upp Blir i Lomma i ca 1,5 vecka. Boris lämnar båten och Inger anländer.

 

Ge gärna kommentarer, det är så trevligt att läsa dessa.

 

 

söndag 12 juni 2016 - Skrivet av Kent Henriksen
Öregrund - Kalmar
Lördagkväll Finnhamn

3/6 kl 7:30 Dusch, frukost och lämnar hamnen kl 8:00. Går ut mot Svartklubben. ZigZag nytankad med vatten. Rundar Svartklubben kl 11:00 varefter vi lagar köttsoppa och fixar mackor. "Otroligt vad gott köttsoppa kan smaka" Kl 17:00 passerar vi Kapellskär, Finlansdfärjornas Mecka. Passerar Yxlan och går leden ut mot Finnhamn där vi angör Östra bryggan kl 21:15.  Endast tre båtar och mycket gott om plats. Möts av ett gräl på en av grannbåtarna och en av kapterna ramlar ur sin båt till bryggan. Nykterhet kan ifrågasättas kanske... Segling 9,5 Tim och motor i 4 Tim.

4/6 Vi tar en vilodag i Finnhamn med umgänge med grannbåtar och promenader på ön. Blir bjuden på glass av grannlåten och vi bjudet tillbaka med kaffe i sittbrunnen. Skönt med en vilodag.

5/6 Drar upp ankaret och går ut på östra delen av Möja och söderut. Vinden börjar dra och vi hissar segel. Varierande vindar mellan 4,5 till 7,5 m/s som ger en medelfart på 5,2 knop under dagen. Anländer till Nynäshamn kl 15:30 och vi lägger oss på en av bryggorna. Bunkrar i centrum, duschar och äter en gudomligt god fiskgryta innan vi hamnar i koma i dingen.

6/6 Tankar DEISEL (58 l) och lämnar Nynäshamn kl 7:00. Går för motor mot norra Landsort och direkt över till Askersund. Motor blev för varm och efter felsökning ser vi att cirkulationspumpen är glapp i en anslutning Motorn låter lite konstigt ibland så den bör bytas så snart som möjligt. Väljer vi att gå vidare i den inre leden söderöver (båtarnas E4). Vi går in till Håskö och lägger oss vid en kryssarklubbsboj (SXK boj) på svaj för natten kl 19:00. Lagar mat till matlådor och är klar kl 20:30 för natten.  

7/6 kl 6:00 släpper vi bojen och går ut i leden igen. Växlar mellan motor och segel. Motorn låter lite mer just nu igen så den får vi titta på igen vid senare tillfälle. Passerar Västervik och går den inre leden mellan Simpevarv och Figeholm som är trixig, smal och mycket klurig. Att hålla  "tungan i rätt mun" behövs. Ankommer till Figeholm kl 18:15 och vi har gjort 62 nautiska mil. (62*1,8 km)  Motor i ca 8 Tim. Duschar och tar en långt skön promenad. Mat och sedan i säng. Vi anar att vi kan hålla tidsplanen att hinna ner till Kalmar i tid så att Boris hinner att åka hem till köravslutningen i Arbrå kyrka.

8/6 Vilodag då vi väntar en kuling på förmiddagen. Kl 12:00 kommer den in i hamnen och många tyskar får problem, men med många hjälpsamma händer så löser det sig. Köper reservdelar till ZigZag (termostat och impeller).

9/6 6:15 Släpper vi loss tamparna och och går ut i Kalmarsund med Kalmar som mål. Seglar och går för motor omfattande beroende på vind. Ankommer till Kalmar hamn i centrum kl 15:30. 

10/6 Boris hämtas av sin vän som var i närheten och de åker mot Hälsingland över helgen. Själv söker jag skaffa reservdelar och komplettera några installationer på båten. Besöker ICA, Biltema och Claes Ohlssons mfl. 

11/6 Fixar ett överhettnings / avgaslarm, kollar upp var ny cirkulationspump kan köpas  ( ber bror Boris att köpa detta på Hjertmans på vägen ner på söndag

12/6 och drar ny kabel till jordningen av cirkulationspumpen.  Lånar cykel och tar en tur runt Kalmar och bunkrar. Boris anländer mot kvällen till båten. De har haft en lyckad köravslutningen. Planerar nästa sträcka för seglingen mot Lomma.   

 

Länk till fotoalbum: Söderhamn-Lomma
Kommentera inlägget
torsdag 2 juni 2016 - Skrivet av Kent Henriksen
De första dygnen

Den 1 Juni, som är  min födelsedag startar min bror Boris Henriksen och undertecknad en planerade resa till Shettlandsöarna. Vi skall gå östkusten neråt och runda Skånes sydkust och stanna en vecka i Lomma. Min dotter bor i Lund som jag där planerar att besöka. Min bror skall följa med till Lomma där min fru Inger kommer att avlösa honom på resten av resan. Inger och jag planerar att gå över till Skanör och därefter beroende på vind över till sydkusten på Norge, ev genom Blindleya och vidare förbi Lindenes fyr och Lista som är kända fötr svåra vatten att passera vid kraftiga vindar. Upp till Utsira och därifrån till Shettlandsöarna. 

Vår segelbåt ZigZag som är en Storebro Royal 33 från 1984 har vi haft 3 år och med den har vi seglat Höga kusten, Åland och en tur/ till Lomma i Skåne. Min fru och jag har varit på sjön sedan 80 talet med Albin Viggen, Linjett 30 och brorsans Scampi. 

I år har det varit många små problem med båten i början som reparerats. Efter sjösättningen hade regn letat sig in via vantstag. Dieselläcka via spridarna som var renoverade, det var för stora brickor vid returanslutningen Det ordnade  firman i Söderhamn som garanti på jobbet de utfört. Oljud från motorn. Muttrar till motorfästet som var lösa. En 40-50 Hz ton från drevet. Antog vid start att det var kavitation vid propeller då den har en  hög stigning. Inget att göra nåt åt just nu. Byter den nästa år till rätt stigning. Drevet hade under vintern varit inlämnat på renovering i Göteborg. Motorn blir för varm ibland. Hittar ett glapp vid jordningen av cirkulationspumpen för färskvattenkylningen av motorn.

Vi, min bror Boris och jag går från Söderhamn till Kusökalv (SXK) krysssarklubben boj där vi övenattar  Den 2/6 går vi över till fyren Björn vid norra Öregrundsgreepen vid SXK boj. Under överfarten kalibrerar vi vår nyinstallerade autopilot och njuter sedan av sol och svaga vindar. Det blir ganska mycket motorgång  Natten den 2-3 juni så ligger vi i Öregrunds hamn och njuter av värmen och dagens seglats med  varierande vindar från 1,8 till 4,5 m/s.