Privilege 395 Marecat
lördag 19 maj 2018 - Skrivet av Per Ole Harnes
Sicilia
Mektige vulkanen Etna - still going strong.

Da har vi vært på Sicilia en stund og fått noen smakebiter av denne vakre øya, turen ned gikk uten store problemer.  Det som er ganske  spesielt er « ormaggioer». Det er forskjellige organisasjoner som har rettigheter til havnene . I en havn var det 6 forskjellige organisasjoner som leide ut gjesteplasser, vi hadde forhåndsreservert hos en tilbyder, men på de andre bryggene stod noen og kauket og forsøkte å få oss inn.  Et annet sted hadde vi betalt 30 % på forhånd på nett, men da vi kom inn skulle en annen havneeier ha resten av totalsummen!                                                              Alt ordnet seg i fred og fordragelighet til slutt. I sistnevnte havn hadde vi fire mann som hjalp oss med fortøyningene!

Mottagelsen i vår nye «hjemmehavn» i capo di Orlando var suveren, alt er nytt og velfungerende.  Nansen er blitt frontfigur på havnens Facebookside.

I nærheten kan vi kjøpe rød og hvitvin direkte fra store tanker tilhørende en lokal vingård.  Euro 1.80 pr liter !                                                            Fiskerene har også utsalg  rett utenfor marinaen, fersk tunfisk og mye annet tilbys daglig.

Løkselgere og fruktselgere er det også mye av i omegnen, kommer med små lastebiler og kjører rundt  med høyttalere på bilen for å annonsere varene.

Syklene våre brukes flittig, flotte veier å sykle på langs strender og klipper. Sykler til markedet i byen hver torsdag.

Det er også blitt tid til en tur til Etna , 3300 meter høy og fremdeles aktiv vulkan. Siste store utbrudd var i 2015 og det er mye størknet lava nedover  fjellsidene mot  områdene rundt. Vanskelig å måle høyden på vulkanen, noen ganger sprenges deler av toppen  og andre ganger øker høyden ettersom lavaen størkner!      Det finnes også to mindre aktive kratere i tilknytning til hovedkrateret.

.

 

Kommentera inlägget
Privilege 395 Marecat
onsdag 9 maj 2018 - Skrivet av Per Ole Harnes
Mot Sicilia
Sitroner fra Amalfi

Klokken er forlengst lagt i et skap og feriemodusen er etablert. Det blir noen lange strekk til sjøs ofte etterfulgt av noen dager i havn. Derimot er det jevnlig ting som går i stykker eller ting som må velikeholdes.
En kjent definisjon på langturseiling er :» båtmekking i eksotiske omgivelser»
Båtutstyr og slitedeler er dyrt i middelhavsområdet og vi har mye med oss fra Norge som vi vet vi får bruk for etterhvert.
Den siste tiden har det blitt mye skruing, men noe må henstå til senere.                  Fikk også sydd et nytt stort forseil lokalt i vinter, det gamle var reparert så mye at det måtte kastes.

Turistsesongen er ikke begynt ennå  så det er god plass overalt, bortsett fra Amalfikysten hvor det er fullt hele året,


På matsiden så er det stor forskjell på hvor vi beveger oss i Italia, mye mat er sesongbetont og kortreist. Ser ut som lite importeres, i mars og april fikk vi vill asparges, miniartisjokker og fennikkel. Nå er det mye tomat og sitrusfrukter i alle varianter. Selv spiser vi  ofte  zucchiniblomster , skalldyr og fisk som tilberedes på forskjellige måter. Pizza er jo også stort sett av beste sort, ligner ikke mye på»Grandiosaen» i hjemlandet.
På havet så savner vi de jevnlige delfinshowene rundt båten , her sees de skjelden, til gjengjeld savner vi ikke de store forskjellene i strøm og tidevann som i Atlanterhavet.
Vi har møtt en del andre seilere som beveger seg i stort sett samme tempo som oss fra sted til sted, vi holder følge med hverandre på AIS. Merker også at tollere og kystvakten er mindre interessert i oss så lenge de kan identifisere oss på langt hold. Italia har jo store flyktningstrømmer så myndighetene følger godt med på kystområdene.
Ellers merker vi stor forskjell på syd og nord, mye mer fattig preg og forsøpling i syd - stor arbeidsløshet, spesielt blant ungdom.
De som vil følge oss og andre båter på AIS kan laste ned appen f.eks «find ship»eller « shipfinder» skriv bare ned f.eks Marecat eller Color viking og du kan følge med hvor båten befinner seg.
Turen går videre til den nye basen på capo di Orlando på Sicilia  hvor båten skal være i ett år, den er lokalisert mellom vulkanene Etna, Stromboli og Vulcano! ! Har ikke sett det ennå , men man kan visstnok se Stromboli gløde om natten?

 

Privilege 395 Marecat
tisdag 1 maj 2018 - Skrivet av Per Ole Harnes
Ischia -Capri -Amalfikysten - eventyrlig vakkert.
Fjellformasjon på capri

Reiste tidlig sydover fra is og kulde, ble tid til mye båtmekking og italiensk mat, også bobilturer til Pompeii og Amalfikysten.                                                          Ble også ganske godt kjent i Gaeta med sine trange gater og yrende liv også utenfor turistsesongen.                                                                                          Da  båtferien startet  ble kursen satt  mot øya Ischia som er godt kjent i norsk diktermiljø. Ibsen skrev Peer Gynt  her i  en liten landsby hvor han bodde.                   Etter hvert seilte vi til Capri - hadde planer om å besøke den blå grotte, men det viste seg å være mye om og men å komme inn der  så vi ankret opp i en idyllisk bukt  sammen med mange andre båter.  Om natten blåste den fryktede Tramontanavinden opp med meget sterke vindkast, ankeret vårt holdt båten på plass, men mange båter drev av og måtte reise av gårde. det ble ikke noe mer soving på oss den natten!                                                                                      Neste morgen dro vi videre mot Amalfikysten  hvor det ble ankring i flotte bukter .   Et yrende liv på denne kysten med store og små cruisebåter , småbåter møtte oss utenfor kystlinjen og ville leie ut bøyer til heftige priser.,                                     Etter å ha sjekket ut denne flotte kysten både fra lands og til vanns så var  vi fornøyd og seilte mot Salerno.                                                                                    Ganske langt ute i havet synes skipperen han så et lite seil, det forsvant og viste seg igjen flere  ganger.     Satte kursen mot området og der lå det en utslitt brettseiler som forsøkte å komme seg opp og å seile mot land, det gikk dårlig så vi fikk han ombord og dro brett og seil til Cetara.                                                   Dette er siste byen på Amalfikysten mot syd, her er det et meget aktivt fiskerimiljø og særdeles hyggelig sted å være.. Det fiskes en spesiell type rød tunfisk i området som er meget ettertraktet i Japan, visstnok vanskelig å finne på de lokale restaurantene. da det meste eksporteres . Marecat har fiskeutstyr ombord så vi skal førsøke å få slik tunfisk på kroken selv.                                                             Kursen videre blir satt mot Sicilia..  

      .

 

Privilege 395 Marecat
söndag 1 oktober 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
Siste seilas gikk Gaeta -Ventotene t/r
Badestrand med fjellformasjoner på Ventotene.

Innsjekking og tildeling av plass på den koselige marinaen i Gaeta, vi ble tatt i mot på beste måte på vår vinteropplagsplass som ligger midt i byen.

Særdeles kort avstand til mange små butikker,restauranter og barer.Flotte promenader og trange smågater gjør byen levende og interessant.

Da familien mønstret på slapp vi fortøyningene og satte kurs mot øya Ventotene som ligger ca 5 timers seilas ut i havet.. Det er to øyer, hvorav den minste har hatt et fengsel i uminnelige tider, den er ellers ubebodd og besøkes kun av turister .

Hovedøya har ca 700 innbyggere og har ferge til fastlandet to ganger om dagen. Mange bor i hus som er hugget inn i de vulkanske formasjonene, som også den ene havnen er hugget ut av under romertiden. Øya ligner ikke på noe annet sted vi har vært, Langs havnen var all virksomhet som restauranter,dykkerskole og butikker hugget inn i fjellet.

Familien har reist til Pompei og Vesuv  på tur og  det faste mannskapet på to  har begynt å gjøre båten klar for vinteren. Et seil har blåst i fillebiter og diverse annet utstyr skal på service og opplag. Ser  frem til neste  vårs seilas  som går langs landskap  med aktive vulkaner og den berømte Amalfikysten.

Takk til alle som har fulgt oss på denne høstseilasen, vi kommer sterkt tilbake i April 2018.

 

Privilege 395 Marecat
söndag 24 september 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
På vei mot vinteropplaget : Gaeta.
Nattstemning fra havnen i Roma.

Da er storbyen Roma lagt bak oss, båten lå trygt i marinaen i kystbyen Ostia.Her krydde det med turister i det svære flotte marinaområdet. Ble litt nedtur å bevege seg i gatene bak de flotte fasadene mot sjøen.Søppelet fløt  og forfallet var påtagelig!

Turistene var i flertall i havneområdet, det merket vi på kvaliteten på restaurantene som var merkbart dårligere enn på steder vi tidligere har vært i Italia. De innfødte spiser tydeligvis andre steder?

Var en lettelse å reise videre sydover mot den koselige kystbyen Anzio, som har en stor aktiv fiskeflåte  og mye liv. Vi lå ankret opp på reden som eneste båt.

Gatene i byen var krydret med barer og kafeer hvor de innfødte inntok morgenkaffe og bakverk fra tidlig om morgenen, koselig å handle hos lokal baker og slakter. Kalveskank ble innkjøpt og morgenen før avreise ble den deilige retten ossobucco satt sammen med grønnsaker og urter og lagt i vår  "thermal cooker".

En thermal cooker er en moderne utgave av en gammeldags jordovn. Den består av en gryte som settes inn i en annen tett beholder med spesiell isolasjon.Maten kokes opp i gryten og settes inn i den tette beholderen .Temperaturen synker ca 1 grad pr.time og når det serveres til kvelden er den fremdeles rykende varm. Fint for oss som har deilig middag klar når ankeret droppes sent på ettermiddagen.

Har vært minimalt med vind i det siste så det har blitt mye motorkjøring.

Det amerikanske mannskapet mønstret av i Roma, nytt norsk mannskap med store og små mønstrer på i Gaeta og seiler med oss en uke. Planen er å seile til øyene Ponza og Ventotene som vi har hørt mye positivt om.

 

Kommentera inlägget
Privilege 395 Marecat
tisdag 19 september 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
Til det Tyrrhenske hav.
Nansen liker ikke lyn og torden

Nansen stakk av på Portoferrairo, hun møtte en annen hund da mannskapet var på en restaurant kvelden før. Etter et kjempehopp var hun i land og borte var hun. Halve byen lette etter henne og hun ble etterlyst av politi og havnemyndigheter, ble funnet etter noen timer , kom tilbake møkkete og flau.

I området vi har vært i det siste har det vært underholdning med lyn og torden daglig, Nansen liker det svært dårlig og prøver å gjemme seg så godt som mulig.

Området syd i Toscana hvor vi  er i i er tydeligvis av liten interesse fra turistenes side, ser stort sett bare italienere og restaurantprisene er merkbart lavere.Vi beveger oss gjennom mange små idylliske områder med pittoreiske landsbyer og generelt flott natur.

Dagene under seil er også kortere, har med amerikansk mannskap som også vil være turister og oppleve området vi beveger oss gjennom, så det blir mye landligge.

Vanntemperaturen  synker jevnt og trutt, men det er fremdeles akseptabelt for den tøffeste ombord, lufttemperaturen gjør også at vi må bruke dyne om natten.Planen videre er å gå mot Roma for å slippe av våre gjester som ønsker å se mer av innlandet i Italia. Vi gleder oss til besøk av barn og barnebarn om kort tid.

 

Privilege 395 Marecat
söndag 10 september 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
Portoferraio og andre flotte steder på Elba.
Tidlig morgenstund fra Porto Azzuro, Italienske fastlandet skimtes i bakgrunnen.

Vårt firbente mannskapsmedlem har løpetid og starter gjerne dagen med intens uling kl 0400 om morgenen. Ikke greit å komme på land i en fei når vi er ankret flere hundre meter ute.Alle de firbente gutta på land er veldig kjekke om dagen. Det blir mange tidlige morgener, dermed kan vi ta bilder som dette når himmelen står i full fyr.

Det har vært tørt i Italia, dette fikk vi dokumentert med en skogbrann i nærheten, helikopter   med en enorm bøtte hentet vann rett ved siden av vår ankringsplass og ga  oss en saltvannsdusj hver gang det fløy over oss på vei til slippstedet. Nå om dagen kommer det masse hardt tiltrengt  regn.

Elba er blitt vår foreløpige favorittøy i Middelhavet, vi har vært i den ene flotte bukten etter den andre og badet i krystallklart vann.

Hovedstaden Portoferrairo er en meget gammel by med en særdeles viktig strategisk havn fra gamle dager for å kontrollere denne delen av Middelhavet.

Det er utvunnet  jernmalm her på øya fra uminnelige tider, ser tydelig store rødbrune felt i steinformasjonene mange steder, siste gruven ble nedlagt for ca 20 år siden.

Byen har faktisk også et jødisk område - da byen skulle bygges opp ble jøder invitert til å delta i handelen i byen, det gikk ikke så bra,

de var visstnok litt for flinke!  Etter hvert  er mye av sporene utslettet  - bl.a jødiske gatenavn  er fjernet og erstattet med italienskklingende.

Havnen i byen er særdeles travel med mange  fergerederier som konkurrerer om passasjerene til fastlandet,.Lystbåthavnen er en perle- omkranset av eldgamle hus og befestninger fra gamle dager.Her  er det viktig å bestille plass på forhånd for overnatting, nå på høsten er prisene litt moderert ."Bare" Euro 68 for vår båt pr.natt.

Det er også en svær ankringsplass for de som ikke vil til eller ikke får plass i havnen.

Kloakksystemet  i byen er nok ikke helt moderne, etter hvert regnskyll lukter det friskt av kloakk i havnen og innbyr definitivt ikke til bading.

Om et par dager setter vi kurs mot fastlandet for å hyre på amerikanske venner som skal seile med oss en stund.

Privilege 395 Marecat
lördag 2 september 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
På kryss og tvers mellom Italia og Korsika
Bøyefortøyning utenfor Bastia på Korsika.

Etter Livorno gikk turen til den Italienske øya  Capraia som ligger ca 35 nautiske mil sydvest, øya er for det meste nasjonalpark og det er strenge restriksjoner på hvor man kan bevege seg. Det er heller ikke tillatt å ankre opp utenom et par steder , det bor noen fastboende der som livnærer seg av turisme og fiske. Rutebåt til fastlandet en gang i døgnet. Mange gjestebåter i havna.

Neste dag bar det videre mot Korsika, mannskapet har vært der tidligere med bil, men ikke på de østligste delene. Bastia som vi lå i første natten er en gammel og litt forsoffen by, det skremte tydeligvis ikke bort turistene som det var mange av. Dyr, men deilig fiskemiddag i restaurant i havnen. Skippperen glemte å spørre kelneren om prisen på dagens fisk; som var Dorade til 70 euro for kiloen! Neste dag ble det proviantering og videre ferd sydover.

Taverna marina ble neste havn, glovarmt i luften.36 grader, vi fikk vasket klær og båt og stelt mennesker og dyr. Marinaens matbutikk var et bord med litt hermetikk, brød,vann og vin - til gjengjeld for det magre utvalget ble man tilbudt hypnose av ekspeditøren! Kanskje noe for Rema?

Natt nummer to i marinaen ble vi angrepet av små fluer som invaderte båten, sikkert 1000 stykker ombord, vi åpnet alle luker og vinduer og dro til havs.Ned med det franske og korsikanske gjesteflagget og opp med det italienske igjen.

Kursen ble satt mot den Italienske øya Elba som er Italias 3. største. Ingen av oss hadde vært der tidligere. Det viste seg å være en perle av en øy, massevis av bukter med hvite strender .Høye grønne åser midt på med masse vegetasjon.Virket som det var kun italienske og tyske turister der? Det produseres bl.a mye god vin på øya og bakverket var fantastisk.

Øya har hatt en brokete historie, den mest kjente herskeren er kanskje Napoleon som hadde eget fyrstedømme der ca et år før han dro i det fatale slaget i Waterloo.Elba ble senere innlemmet i Italia så sent som i 1861.

Vi ble liggende i en koselig bukt for anker sydøst på øya, der kom det jamen inn en norsk båt til med et ungt par som var tur i Middelhavet, første norske båt på denne høstturen. 

Fremdeles ca 26 grader i vannet så det bades ofte og lenge.

 

Privilege 395 Marecat
söndag 27 augusti 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
Liguriske kysten og Toscana
Portofino - en perle på den Liguriske kysten.

Etter San Remo ble det langsom seilas sydøstover, heldigvis ble det litt mindre trafikk av store yachter og deres tilbringerbåter som gikk dag og natt.

Vi har holdt oss unna de marinaene på denne Italienske kysten som er kjent for å ha særdeles høye priser, et unntak var Genoa som "bare" skulle ha 80 Euro for en natts opphold. Noen ganger må vi ligge i en by med litt større supermarkeder for å få handlet nødvendige forsyninger og å fylle diesel.

Etter Genoa ble det en praktfull seilas langs Cinque Terre  som ligger på verdensarvlisten. Var som et sammenhengende postkort. Første natten ble det stopp i koselige og fasjonable Portofino som har vært samlingssted for "the rich and  famous" i lang tid.  Neste stopp ble utenfor skipsbyggerbyen  La Spezia hvor sluttutrustningen av Kronprins Haakon foregår , det var like før avreise til Norge for forskningsfartøyet med isbryteregenskap. Skal ha base i Tromsø. Imponerende båt.  Fikk sett den på nært hold da vi forlot byen.

Laang tur deretter langs Toscana - ganske kjedelig kyst , men med høye fjell  i bakgrunnen ,passerte nær Pisa  men  var for langt unna til å se det skjeve tårn.

Natten ble tilbragt på anker utenfor Livorno - først fyrverkeri kl.2400, så startet nattklubben på land med særdeles høy musikk til k. 0400. Kl. 0700 begynte cruiseskipene og fergene med sine høye tutesignaler for ankomst og avgang.

Bortsett fra siste natten så har vi det utmerket, mye bading og  utprøving av lokal mat og drikke.

Kursen settes mot øyene mellom Italia og Korsika.

 

 

Privilege 395 Marecat
söndag 20 augusti 2017 - Skrivet av Per Ole Harnes
Au revoir France
Monaco passeres.

Ferdig  med Cote d'Azur  og inn  mot den Liguriske kyst. 

Fint å komme vekk fra den travle kysten mellom Toulon og Monaco, ustanselig trafikk med nærgående superyachter i full  fart og utallige racerbåter og seightseeingbåter.

Reparasjon  av drikkevannmaskinen etter innkjøpte deler i St.Tropes, fint å slippe å bære  drikkevannet fra  butikken, vannet på tanken er drikkelig, men i varmere strøk  er watermakervann prima.

Ufattelig mange fritidsbåter ute, har ligget på anker i en uke nå og vi ligger alltid sammen med båter fra mange nasjoner på ankringsplassene. Vanntemperaturen er 26 grader så det blir mye bading.Nansen dusjes minst en gang om dagen - ser ut som hun liker det.

Klokka er for lengst lagt bort så vi legger oss en stund etter det er mørkt og står opp når det har vært lyst en stund.

Første stopp i Italia ble San Remo, fornem gammel by.                                               Vi har  ikke vært i en marina på en uke.                                                                  Dårlig  med ankringsplasser på denne delen av den italienske kysten så det blir nok mye marinaer fremover. Benytter sjansen til å kjøre vaskemaskinen ombord og utvendig og innvendig båtvask.

Ser frem til å utforske det italienske kjøkken - starter med pasta  første kvelden.