2017
fredag 17 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Ut på böljan
Kommentera inlägget
2017
tisdag 7 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Tillbaka i Aguadulce
Wilma leker i jollen

Det är nu två veckor sen vi kom tillbaka till Aguadulce. Wilma känner igen sig och rör sig nu mer på däck. Hon ligger gärna på fördäck o spanar in de andra katterna som promenerar förbi på kajen. Ibland hoppar hon också ner i jollen o gömmer sig under kapellet. Ännu så länge har hon inte hoppat iland.

Vi jobbar en hel del med båten, tar långa cykelturer o badar. Men för några dgr sedan blev det lite kyligare kalla nordvästliga vindar sveper in från Atlanten och vattentemperaturen har sjunkit till 18. På dagarna är det fortfarande varmt o det är skönt att sitta i solen men på nätterna sjunker temperaturen till 10-12 grader. Det är nu ganska precis ett år sedan vi kom hit och vill minnas att det nog var lite varmare då.

Här är 1 november helgdag och dan innan kunde man se många spöken i hamnen. På helgen var det sen en löpartävling med start o mål i hamnen. Vi nöjde oss med att vara åskådare.

 

 

 

 Julskyltningen har också kommit igång.

 

2017
fredag 3 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Vi seglar österut.....

Innan vi lämnar Benalmádena får vi 

besök av Kenny och Nicklas. Det var skoj. Kenny är en f d jobbarkompis till Ove på tillfälligt besök och Nicklas bor med sin familj i Fuengirola.

 

Sen skulle vi också lämna tillbaka hyrbilen och på vägen stannade vi i Torrox. Där befann sig Anna, Kia och Piro. Anna o Kia har varit med mig ut o seglat och det är nu drygt 7 år sedan Ove träffade oss i Bovallstrand. Det var kul o ses igen.

2017
söndag 29 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Sevilla
Flamencokvarteren


Vi åkte också till Sevilla som ligger ca 20 mil från Benalmádena här finns mkt att se. Vi promenerade runt i den gamla staden o tittade på alla vackra gamla byggnader.

Det var mkt varmt 36 grader och vi insåg att man nog bör undvika att åka hit på sommaren. Vi promenerade ner till floden Guadalquivir som rinner genom staden och är farbar ända ner till Atlanten där fläktade det gott. 

Sen hann vi också med en runda i Flamencokvarteren på andra sidan floden.

I den gamla staden finns många små mysiga tapasbarer vi prövade ett par av dem.

 

2017
lördag 28 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Ronda
Bron Puente Nuevo

Nästa dag gjorde vi en utflykt till Ronda ett litet samhälle uppe i bergen 740 m ö h och med knappt 40 000 inv. Hit var det inte så långt ca 10 mil. Staden delas av en djup ravin 120 m, el Tajo. Det finns tre broar som leder över ravinen till den gamla staden på bilden syns Puente Nuevo från 1700-talet. Härifrån hade vi en fin utsikt, vi promenerade sen över bron och tog oss ner en bit i ravinen för att få se bron i sin helhet. 

 

 

Sen promenerade vi in i den gamla staden och satte oss så småningom på en bar där vi förutom öl och tapas kunde njuta av tonerna från en spansk gitarr. 

2017
onsdag 25 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Cádiz

Vi bestämde oss för att stanna några dgr i Benalmádena och hyra bil för att se oss lite omkring i Andalusien. Vi började med att åka till Tarifa ett litet samhälle vid Atlantkusten strax väster om Gibraltar. När vi kom dit blåste det rejält så när vi klev ur bilen blev vi pepprade med små fina sandkorn. Då vi inte hade så mkt tid bestämde vi oss för att åka direkt till Cádiz så Tarifa får vi se en annan gång. Cádiz ligger dryga 10 mil norr om Tarifa och är en av världens äldsta hamnstäder anlagd omkring 1100 f.Kr av fenicierna. Själva staden ligger på en liten halvö som går rakt ut i Atlanten.

 

 

 

 

 

Här finns mkt att se och en trevlig atmosfär, vi promenerade runt så mycket benen orkade och doppade fötterna i Atlanten. Sen slog vi oss ner på en tapas bar och tog en öl med lite skaldjurstapas. Efter en dag i Cádiz vände vi sen tillbaka till Benalmadena igen, det hann o bli mörkt och vid Gibraltar såg vi tydligt ljusen från Afrikas kust. Det blev en lång dag och efter drygt 40 mil var vi tillbaka till båten.

Kommentera inlägget
2017
söndag 22 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Delfiner

Det var lugnt på havet och det blåste nästan ingenting alls så vi gick för motor till att börja med. Vi mötte många delfiner under vägen det kom stora stim utifrån havet simmandes in mot land och flera gillade att lägga sig precis framför fören på båten. Några av dem följde oss länge så Ove la sig ner på fördäck och försökte klappa delfinerna. Vi hade tidvattenströmmen med oss och gjorde bra fart så det var en härlig känsla att ligga på däck o se delfinerna så nära och under så lång tid.

Småningom fick vi lite vind så vi kunde segla den sista biten. När vi närmar oss Fuengirola kan vi på avstånd se Sierra Nevada med snöklädda toppar. Efter 36 nM la vi till i Benalmádena och nu har vattentempen ökat till dryga 20 grader. Strax efter att vi lagt till la sig dimman tät över hamnen.

2017
lördag 21 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Vi seglar österut......


Vi lämnar Estepona efter nästan en vecka, solen har precis gått upp och det är en mycket vacker morgon. Bakom oss har vi Gibraltarklippan och Afrikas kust som idag syns tydligt. Det är ca 35 nM till Afrikas kust från Estepona och när vi kom för en vecka sedan var det mycket disigt så vi såg ingenting av detta. Vi har också haft flera dagar med mulet väder och regn så det känns lite kyligare i luften och vattentempen har sjunkit till 18 grader.

 

2017
torsdag 19 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Gibraltar

I tisdags tog vi bussen till Gibraltar. Där tog vi oss igenom passkontrollen och så var vi på brittiskt territorium. För att komma in till stan måste man gå över flygplatsens start och landningsbana, bommar fälls ner när plan är på ingång. Vi satte oss sen på en restaurang det blev fish'n chips. Sen började vi vår vandring uppför klippan som har en höjd på 450 m. Det var mulet och ett stort moln hade lagt sig kring den övre delen av klippan så högst uppifrån hade vi ingen utsikt, men vi fick se en massa apor på vägen. Aporna var lugna, lite nyfikna och flyttade inte på sig trots att vi kom mkt nära. På bilden sitter de mitt i trappen på väg upp till toppen.

 

 

 

 

 

 

Gibraltar har knappt 35 000 inv på en yta som är 6,8 kvadrat km och det var en mycket intensiv biltrafik på denna lilla yta. På bilden nedan syns flygplatsen.

2017
tisdag 17 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Estepona
Gamla stan i Estepona

Sedan några dagar tillbaka är vi nu i Estepona en fin liten stad några mil från Gibraltar med knappa 70 000 inv. Den gamla staden i Estepona är nog en av de vackraste vi sett hittills på sydkusten här blommar det för fullt utmed alla gator och gränder och på de flesta hus sitter mängder med blomkrukor en bit upp på väggarna. Många fina skulpturer, en hel del väggmålningar och mycket poesi på väggarna. Här finns också en lång fin sandstrand med en trevlig strandpromenad ovanför. Hamnen ligger i sydvästra delen av staden alldeles invid strandpromenadens början. En mycket fin hamn till ett bra pris så här blir vi kvar ett par dgr till.