2018
onsdag 7 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Aguadulce

Efter en vecka och 359 mil är vi framme i Aguadulce. Båten såg ut att ha klarat sig bra och några av våra båtgrannar var också där. Wilma verkade väldigt nöjd med att få komma ut ur buren och hon hoppade genast över till grannbåten.

Efter att vi gjort iordning båten tog vi ett glas Cava och åt paella sedan hägrade kojen

2018
tisdag 6 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Pyrenéerna

Efter två dagar på franska vägar kom vi till den spanska skidorten Puigcerda igår. Vi har haft bra väder o temperaturen är på plus dygnet runt, det känns som vår i luften så nu har vi lagt undan vinterkängor o thermobyxor. 

Idag fortsatte vi vår resa söderut men vi fick börja med att skrapa rutorna på bilen. Vi körde en mycket vacker väg från snöklädda bergstoppar                               passerade Montserrat och efter ett par tim var vi nere vid kusten, nu hade temperaturen stigit till 20 grader.

 

 

 

Vi stannar i den lilla staden Castellon strax norr om Valencia. 

2018
söndag 4 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Mera snö i Düsseldorf
Ove kastar snöboll i Rhen

Vi vaknar upp till ett snöklätt Düsseldorf, det har snöat hela natten och nu är det minus igen. Vi tar en promenad i Medienhafen där vi låg med båten när vi gick kanalerna hösten 2016. "Det är kallt och det knarrar under skorna o vi längtar till ett varmare land".

Nu gäller det att välja varmaste vägen söderut, vi kör mot Aachen och vidare på småvägarna genom ett snöklätt Belgien solen tittar fram och temperaturen har nu stigit till 8 plus!!!

Småningom kör vi in i Frankrike och stannar i Reims över natten. Vi är nu i champagnedistriktet och får njuta av ett glas Lanson som också tillverkas på orten.

2018
lördag 3 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Helsingborg - Helsingør

Vi tar färjan över sundet o kör sen vidare mot Rødby. Efter Köpenhamn är vägarna inte så bra, det snöar en hel del och är mkt halt. Det är flera bilar som åkt av vägen o vi kryper sakta fram efter plogbilen som vi har framför oss ända ner till 

Rødby hamn, där vi lämnar ett snöigt Danmark.

Väl över i Puttgarden är snön borta och solen tittar fram igen men det är fortfarande kallt. Vägarna är nu fina att köra på och vi tar oss till Rothenburg strax nordost om Bremen.

Nästa dag är det ännu kyligare -10 och strålande sol. Vi kör vidare och kommer så småningom till Düsseldorf där vi äntligen får plusgrader.

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget
2018
fredag 2 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
På väg till Spanien.....
Hamnen i Råå

I onsdags kom vi äntligen iväg, nu var det dags att köra söderut. Det var strålande sol men kallt och vägarna var torra och fina hela vägen ner till Helsingborg. Vi hade inte hunnit införskaffa alla båtgrejer som vi skulle ha med oss innan vi körde iväg så det fick bli ett besök på Hjertmans i Råå där vi också fick njuta av solnedgången. Då klockan hade blivit mycket körde vi tillbaka till Helsingborg där vi tog in på hotel Kärnan.

2017
måndag 18 december 2017 - Skrivet av Ove och Marie
God Jul o Gott Nytt År
2017
onsdag 29 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Julstämning i Malaga

Vi lämnar MarieRos och Aguadulce o åker till Malaga där vi stannar en natt innan vi tar flyget hem. I Malaga var det riktig julstämning, överallt var det julbelysning uppsatt och över den stora gågatan sitter ett ljud o ljusspel som föreställer en katedral. Vi promenerade runt i den ljumma kvällen och njöt av alla intryck. Sen satte vi oss ner på Cafè central där vi åt gott och skålade för att vi blivit .........

....Farmor Bonusfarfar och Faster

2017
måndag 27 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Skärmflygare på väg att landa

Bakom hamnen o stranden ligger ett högt berg därifrån är det många som skärmflyger och nu när det knappt är några på stranden så landar de gärna där.

Vi åker o ser flamenco en kväll

 

 

 

 

 

 

Vilda västern, Fort Bravo

 

 

 

 

 

 

Söndaglunch på Por un beso i Aguadulce 

2017
lördag 25 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Äntligen bad......

När Moa flög från Sthlm var det snökaos, Arlanda express var avstängd och alla innerstadsbussar stod stilla. Men hon kom i alla fall med en av flygbussarna ut till Arlanda o flyget var i tid. Vi har hyrt bil o när Moa landat passade vi på att ta en sväng förbi IKEA för att köpa stearinljus o kaviar. Där fanns också många julsaker och vi kunde inte låta bli så nu är båten pyntad med glitter, ljusslinga o julgranskulor, det blev så fint. Sen åkte vi till Almunecar där vi träffade Antonio o åt middag ihop. Klockan hann o bli ganska mycket innan vi kom till Aguadulce och det blev en lång dag för Moa som sedan somnade ganska så fort.

Sen blev det en heldag på stranden.

2017
torsdag 23 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Malaga
Segelfartyget Gunilla från Öckerö

Vi tar bussen från Aguadulce till Malaga för att hämta Moa som kommer med flyg från Sthlm. Innan det är dags att åka ut till flygplatsen hinner vi promenera runt i Malaga ett par timmar, när vi kommer ner till hamnen får vi syn på Segelfartyget Gunilla från Öckerö. Vi är välkomna ombord o får en guidad tur.

Vi fortsätter sen vidare till Mercado central där vi tar oss varsin cerveza o tapas supergott. 

De röda julstjärnorna som pryder promenadstråken lyser fint i solens sken och all julbelysning är på plats.


Kommentera inlägget