2017
Thursday 21 September 2017 - Written by Ove och Marie
En liten provtur ......

Igår var vi ute på havet en sväng för att testa att motorn funka som den ska. Efter ett tag såg det ut så här.

Mycket kan hända och en bit ut på havet steg temperaturen i motorn, men det kom ju kylvatten så vad var det för fel. Jo returen från expansionskärlet var av ngn anledning tätt, men med hjälp av borrmaskin fungerade cirkulationen igen och vi kunde köra in till hamnen. Väl inne i hamn dyker Guardia civil upp och vill kolla alla papper.

Comment Earlier Comments (2)
2017
Tuesday 19 September 2017 - Written by Ove och Marie
Aguadulce
Stranden i Aguadulce

Vi stannar några veckor i Aguadulce och räknar med att segla vidare i början av oktober, det känns bra. Här är fortfarande mkt varmt så vi tillbringar en hel del tid på stranden o i vattnet. Morgnarna är fina vi försöker börja dan med en cykeltur innan det blir för varmt o tar sedan ett morgondopp. Stranden är nästan helt tom på morgonen, det är egentligen bara på helgerna det är lite trängsel på stranden.

Emellanåt fixar vi lite med båten och Marie Ros börjar nu se riktigt fin ut. Wilma verkar också trivas med tillvaron hon trippar runt på däck o kollar in alla katter som promenerar förbi på kajen. Ibland vaknar vi på natten av att Wilma jamar så förskräckligt och då förstår vi att ngn katt har lyckats ta sig ombord.

Efter en vecka lämnade vi tillbaka hyrbilen och halvvägs till Malaga stannade vi i Almunecar där vi hälsade på Antonio en f d jobbarkompis till Ove.

Comment Earlier Comments (2)
2017
Saturday 9 September 2017 - Written by Ove och Marie
Äntligen dags för sjösättning
Nu åker hon i sjön......

Vaknade av att travelliften körde in mellan båtarna och undrade vad är klockan är det redan dags? Och var är Ove? Jodå båten ska i sjön så nu gäller det att få på sig kläderna och komma av innan båten åker i. Ibland går det undan.

Vi ligger nu på samma plats som vi haft tidigare och med samma båtgrannar kul o ses igen. Tänker nu att vi ska stanna i Aguadulce ett tag och så småningom segla västerut.

Comment Earlier Comments (2)
2017
Wednesday 6 September 2017 - Written by Ove och Marie
Wilma 16 år idag
Var har jag hamnat nu......

Efter drygt två månader är vi nu tillbaka i Spanien igen. Båten har stått på land och allt verkar vara ok. Här är varmt och i båten var det 40 gr när vi kom men efter att vi öppnat alla luckor och satt på solkapellet så sjönk tempen ngt. Sen åkte vi och handlade då vi lovat Wilma pastej på födelsedagen och vi behövde ngt att äta. Här finns fullt med hungriga katter runt båten o vi fick lov att ge dem lite mat också. Wilma kollar nyfiket in alla katter och kan nog känna sig ganska säker då det är en bit ner till marken.

Vi har haft en härlig men intensiv tid hemma på både väst och ostkusten och för Wilma har det nog varit ganska skönt att kunna springa ute som hon vill.

Comment Earlier Comments (3)
2017
Friday 23 June 2017 - Written by Ove och Marie
Trevlig midsommar
Comment Earlier Comments (4)
2017
Sunday 18 June 2017 - Written by Ove och Marie
Nu är det varmt.......

....... många bad blir det och däremellan sitter vi i skuggan under parasollet.

Comment
2017
Saturday 17 June 2017 - Written by Ove och Marie
Malaga

I måndags tog vi bussen från Almeria till Malaga. Efter tre timmars bussresa var vi framme och vi hade nu två dagar på oss att se oss omkring i Malaga. Vi började med att ta oss till Mercado central där vi åt en supergod lunch sen promenerade vi runt i den gamla delen av stan och gick sen ner till hamnen där vi tog en fika och intill hamnen ligger Playa Malagueta där vi kunde svalka oss med ett dopp i havet. Malaga känns inte så stort, staden har drygt en halv miljon invånare och det är en trevlig stad att vara i.

Dan därpå tog vi oss upp till Castillo de Gibralfaro ett gammalt fort som ligger uppe på berget Gibralfaro, därifrån hade vi fin utsikt över staden. Alldeles intill fortet ligger en Parador och då det var våran bröllopsdag firade vi med att äta en riktigt god lunch på detta trevliga ställe. Vi hann med att se en hel del av Malaga innan det var dags för oss att ta oss ut till flygplatsen för att möta Moa mitt i natten. Där hyrde vi bil och tog oss tillbaka till Aguadulce.

Comment Earlier Comments (1)
2017
Sunday 11 June 2017 - Written by Ove och Marie
Aguadulce
Sen kväll i Aguadulce

I tisdags seglade vi från Almeria till Aguadulce, det var ingen längre sträcka och efter en timme var vi framme. Det kändes bra att komma hit igen till vår gamla vinterhamn som nu ska bli vår sommarhamn.   

Comment Earlier Comments (3)
2017
Tuesday 6 June 2017 - Written by Ove och Marie
Tidig morgon........,

Efter Cartagena tar vi natthamn i Carbonera, här fanns egentligen ingen riktig hamn för fritidsbåtar då det var en hamn för fiskebåtar. Vi hittade dock en plats vid tankstationen och när vi lagt till dröjde det inte länge förrän Guardia civil var på plats. Vi fick fylla i lite papper men behövde inte betala ngn hamnavgift, sen önska de oss en trevlig kväll. Carbonera var ett trevligt litet samhälle med långa fina sandstränder men i utkanten låg en industri som släppte ut illaluktande rökmoln så vid fel vindriktning luktade det ganska starkt från o till. 

Morgonen därpå lämnade vi Carbonera tidigt det var fortfarande mörkt och när vi väl kommit ut en bit fick vi njuta av en vacker soluppgång. Småningom rundade vi Cabo de Gata och fick en härlig segling till Almeria.

Comment Earlier Comments (1)
2017
Thursday 1 June 2017 - Written by Ove och Marie
Isla de Tabarca

Vi ligger nu i Santa Pola ett litet samhälle strax söder om Alicante. Härifrån gjorde vi en dagsutflykt till den lilla ön Isla de Tabarca som ligger ca 3 nM ut från kusten. Ön är bara 1,6 km lång och nästan helt platt så det tar inte lång tid att gå runt ön. Här finns ett 40-tal bofasta och ön har tidigare varit ett tillhåll för pirater. Runt omkring ön finns många fina badstränder med mycket klart vatten.

Comment Earlier Comments (2)