2019
Sunday 21 April 2019 - Written by Marie
Påsk i Almería
Alcazaban i Almería

I alla städer runt om i Spanien firar man Semana Santa under påskveckan. Varje dag är det olika proccessioner som går igenom städerna. Skärtorsdagen o Långfredagen åkte vi in till Almería för att titta på dessa. Vi var nedanför Alcazaban och kunde därifrån se några av processionerna. Efter det gick vi till La Guajira o lyssnade på musik.                 

Comment Earlier Comments (1)
2019
Saturday 20 April 2019 - Written by Marie
Kattsläpp

Efter 3 dgr hos veterinären släpps alla 15 katterna ut på piren och efter ett par dgr ser de ut att ha funnit sig väl tillrätta igen. Katterna har steriliserats och fått antibiotika så nu behöver de få lite extra omsorg, mat o vatten vilket de också får då det är många som engagerar sig i katterna.

 

 

 

 

 

 

 

I början på april kommer också Janne o Maria på besök några dagar.

 

 

 

 

 

 

Wilma som numera verkar må ganska bra efter att ha varit riktigt risig innan jul har nu lagt sig i en egen kasse kanske längtar hon hem o tycker att det är dags att åka nu.

Comment
2019
Friday 19 April 2019 - Written by Marie
God mat ombord
Ove lagar supergod soppa, gjord på palsternacka o merluza med dillolja o gambas

Alltid något som behöver fixas denna gången är det varmvattenberedaren som måste svetsas. Det gick bra o nu fungerar det igen.

Efter en massa jobb är det skönt med ett dopp tycker i a f Ove, jag föredrar att vänta tills vattnet är lite varmare.

I slutet på mars kommer Elisabeth o Erland på besök. Det blev två intensiva o härliga dagar tillsammans.

Comment
2019
Thursday 18 April 2019 - Written by Marie
Det finns alltid något att fira...
Sardinens dag

Härligt ställe i Almeria, hit går vi ofta.

 

 

 

 

 

 

Karneval i Almeria. 

 

 

 

 

 

 

 

Ove fyller år o Eva är på besök. Vi gör en utflykt till Granada.

 

 

 

 

 

Apelsinens dag i Gador.

Comment
2019
Tuesday 15 January 2019 - Written by Ove och Marie
Pampaneira

Igår tog vi en tur upp till Alpujarra igen. Den här gången åkte vi lite längre upp i bergen till den lilla byn Pampaneira.

  

Comment Earlier Comments (3)
2019
Saturday 12 January 2019 - Written by Ove och Marie
Nu blommar Mandelträden

Vi tog en biltur upp i bergen genom Alpujarra förbi Lanjaron mot Granada 

Comment Earlier Comments (3)
2019
Sunday 6 January 2019 - Written by Ove och Marie
TRETTONDAGSAFTON

På trettondagsafton gick vi med Wilma till veterinären för att kolla hennes värden och glädjande nog hade det blivit bättre. Hon är numera ganska pigg och hoppar omkring på grannbåtarna men ännu så länge har hon inte hoppat iland. På väg tillbaka till båten mötte vi flera som gick och bar på stora tårtkartonger och vi blev lite nyfikna på vad det kunde vara så vi gick in på närmsta bageri och köpte en sådan kartong med de tre kungarna på. 

Tillbaka i båten tog vi en fika och smakade på tårtan som var supergod och innehöll en del överraskningar inslaget i folie. Här är det kungen själv som lägger upp tårtan.

 

Vi såg också affischer på stan om

"Reyes Magos" på trettondagsafton så vi åkte till Almeria för att se vad det var. Där var det mkt folk på gatorna som stod och väntade och det gjorde också vi, efter långt om länge dök paraden upp och det var värt den långa väntan. Det var mkt att titta på och de slängde ut 10.000 kilo godis utmed vägen. 

 

 

 

 

 

 

På Ramblas i Almeria kunde barnen åka både pulka och skridskor.

Comment Earlier Comments (5)
2018
Monday 31 December 2018 - Written by Ove och Marie
GOTT NYTT ÅR

Nyårsafton firar vi i Aguadulce. Ove tar ett nyårsdopp och vi andra nöjer oss med att sitta på stranden då det bara är 16 grader i vattnet. Vi har haft bra väder sen vi kom tillbaka från Fuerteventura, strålande sol, inte mkt vind och mkt varmt på dagarna men ganska kyliga nätter.

Efter badet tar vi melon med serranoskinka och lite Cava, då vi sent på EM får skugga i sittbrunn sätter vi oss på kajen och får njuta lite till av den varma solen. Vi får sällskap av många katter och en hund som gärna låter sig bjudas på serranoskinka.

Senare äter vi en god middag ombord och vid tolvslaget går vi ut på piren, äter 12 vindruvor, skålar in det nya året och kollar in alla fyrverkerier runtomkring oss.

Comment Earlier Comments (2)
2018
Friday 28 December 2018 - Written by Ove och Marie
Costa Calma

Efter en vecka i Correlejo tar vi oss söderut på ön till Costa Calma. Här finns många fina bad och surfstränder. Vi hade ett par dgr med mulet väder det var fortfarande varmt men den rätta badkänslan ville inte infinna sig. Däremot var det många som passade på att surfa då det också blåste en hel del. Här ger sig Henning iväg. 

Innanför strandremsan blev det en ganska stor vattensamling när tidvattnet kom där var det inte mer än 65 cm djupt och idealiskt för surfare. 

 

 

 

Vi promenerade istället över och hade så småningom julklappsutdelning vid strandkanten.

Comment
2018
Monday 24 December 2018 - Written by Ove och Marie
GOD JUL
Comment