2018
Wednesday 25 April 2018 - Written by Ove och Marie
Cordoba
Comment
2018
Tuesday 24 April 2018 - Written by Ove och Marie
Upptagning o hemresa
Marie Ros på väg upp

Dagen innan vi tog upp båten fick vi ett riktigt oväder över oss, det regnade, åskade och kom rejäla vindbyar så det kändes som vi låg på kryss i hamnen. Dan därpå lyste solen igen men hela båten var täckt med fin ökensand som kommit med regnet. När det blev dags för oss att ta upp båten började det så klart att blåsa igen o vi hade fullt sjå att ta oss ut från kajplatsen men allt gick bra o vi fick en bra plats på land någorlunda skyddad.

Comment Earlier Comments (1)
2018
Monday 23 April 2018 - Written by Ove och Marie
När kaffetörsten är svår.....
Ove maler kaffebönor
Comment Earlier Comments (2)
2018
Saturday 21 April 2018 - Written by Ove och Marie
Frigiliana

Nu har det blivit riktigt varmt, det är fortfarande ganska blåsigt men vindarna är nu ljumna. I söndags var vi i Frigiliana hos Mia o Philip det blev en underbar dag med mkt sol o bad men framför allt fick vi njuta av barnbarnet, det var ett tag sen sist. 

Det har inte blivit så mkt bad då vatten tempen legat runt 14 grader så det var riktigt skönt att få ta ett dopp i poolen. Nu när värmen kommit stiger vatten tempen och idag är det 17 grader.

Comment Earlier Comments (3)
2018
Saturday 14 April 2018 - Written by Ove och Marie
Granada
Fika i Albaicin, i bakgrunden Alhambra

Idag tog vi bilen till Granada ca 17 mil, när vi kom fram parkerade vi uppe i Albaicin. Därifrån har man fin utsikt över Alhambra o Sierra Nevada. Det var mycket folk o vi hade riktigt fint väder sol o värme o ingen blåst.  Vi promenerade runt i många timmar fikade, shoppade och lunchade. På hemvägen körde vi norr om Sierra Nevada och passerade Gaudix, ett litet samhälle där en del bor i grottor.

Comment Earlier Comments (2)
2018
Wednesday 11 April 2018 - Written by Ove och Marie
Almunecar

Vi har varit i Almunecar ett par dgr o hälsat på Antonio. När vi kom dit i måndags gick vi direkt på vinprovning det var mkt gott o trevligt. Sen kom regnet, hela tisdagen öste regnet ner, det blåste rejält och på många ställen runt om i Spanien snöade det en hel del. Det har kommit så pass mkt snö i Sierra Nevada att man kommer hålla  liftsystemet öppet en bit in i maj vilket är mkt ovanligt. Senare på tisdagskvällen åkte vi till Malaga och mötte Moa som kom med flyget från Sthlm.

Comment Earlier Comments (1)
2018
Tuesday 3 April 2018 - Written by Ove och Marie
Sierra Nevada

När vi häromdagen på väg till Granada fick se att det var ganska mycket snö i Sierra Nevada så bestämde vi oss för att åka dit ngn dag och åka skidor. Idag såg det ut som om det skulle bli bra väder så i morse for vi iväg med bilen. Det tar drygt två tim att komma dit, vägen upp dit var bra men vi kunde inte se de snöklädda topparna då allt var insvept i dimma. Väl framme parkerade vi bilen o bytte om o när vi kom ut ur garaget så sken solen för fullt, vi hyrde skidor o köpte liftkort sen fick vi en fin dag i backen med härlig skidåkning, rejält med snö och fint väder.

Comment Earlier Comments (2)
2018
Monday 2 April 2018 - Written by Ove och Marie
Påskafton i Granada

Framme i Granada parkerar vi bilen i Albaicin där vi bodde ett par nätter för ett år sen. Vi promenerar runt, det är mycket folk ute med anledning av påskfirandet och härifrån har man fin utsikt över Alhambra och Sierra Nevada. 

Vi promenerar sen ner i Granada för att se påskprocessionerna

Comment Earlier Comments (1)
2018
Sunday 1 April 2018 - Written by Ove och Marie
På väg till Granada
Grönskande allé i Berja, ett litet samhälle en bit upp i bergen.

Vi tar bilen och åker på småvägar upp i bergen. Vi åker utmed kanten av Sierra Nevada bergen i Alpujarraområdet. Vi passerar många små fina byar o får många vackra vyer.

På håll kan vi se att det är mkt snö i Sierra Nevada och vi blir sugna på att åka skidor.   

Mandelträden har blommat ut men vi såg några enstaka träd som fortfarande blommar.   

På den nedersta bilden passerar vi Lanjaron ett litet samhälle där vi stannade och åt en god middag. Härifrån kommer också det flaskvatten som vi brukar köpa.

Comment Earlier Comments (1)
2018
Thursday 29 March 2018 - Written by Ove och Marie
GLAD PÅSK
Påsköl o påskägg till Wilma

Denna vecka är det Semana Santa, den heliga veckan som har firats sedan 1400-talet. Det är en stor högtid i Spanien och detta firas i de flesta städer f f a i Andalusien. I onsdags var vi till Almeria för att titta på processionerna som går genom staden.

Comment Earlier Comments (4)