2017
torsdag 23 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Malaga
Segelfartyget Gunilla från Öckerö

Vi tar bussen från Aguadulce till Malaga för att hämta Moa som kommer med flyg från Sthlm. Innan det är dags att åka ut till flygplatsen hinner vi promenera runt i Malaga ett par timmar, när vi kommer ner till hamnen får vi syn på Segelfartyget Gunilla från Öckerö. Vi är välkomna ombord o får en guidad tur.

Vi fortsätter sen vidare till Mercado central där vi tar oss varsin cerveza o tapas supergott. 

De röda julstjärnorna som pryder promenadstråken lyser fint i solens sken och all julbelysning är på plats.


Kommentera inlägget
2017
onsdag 22 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Mia o Philip hälsar på

I söndags fick vi besök av Mia o Philip, det var kul att ses igen. Vi åt lunch på Por un beso i Aguadulce, det var både gott och trevligt.

Kommentera inlägget
2017
söndag 19 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
En dag på stranden

Det är fortfarande varmt på dagarna även om kvällar o nätter är lite svalare. I vattnet är det 19 grader så det är riktigt skönt med ett dopp.

Öl o tapas smakade också gott efter badet.

2017
fredag 17 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Ut på böljan

Nu har vi besök några dgr av Janne o Maria som bilat ner från Stockholm. En av dagarna tog vi en dagstur med MarieRos, det blev en riktigt härlig dag med lagom vind o fyllda segel.

 

2017
tisdag 7 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Tillbaka i Aguadulce
Wilma leker i jollen

Det är nu två veckor sen vi kom tillbaka till Aguadulce. Wilma känner igen sig och rör sig nu mer på däck. Hon ligger gärna på fördäck o spanar in de andra katterna som promenerar förbi på kajen. Ibland hoppar hon också ner i jollen o gömmer sig under kapellet. Ännu så länge har hon inte hoppat iland.

Vi jobbar en hel del med båten, tar långa cykelturer o badar. Men för några dgr sedan blev det lite kyligare kalla nordvästliga vindar sveper in från Atlanten och vattentemperaturen har sjunkit till 18. På dagarna är det fortfarande varmt o det är skönt att sitta i solen men på nätterna sjunker temperaturen till 10-12 grader. Det är nu ganska precis ett år sedan vi kom hit och vill minnas att det nog var lite varmare då.

Här är 1 november helgdag och dan innan kunde man se många spöken i hamnen. På helgen var det sen en löpartävling med start o mål i hamnen. Vi nöjde oss med att vara åskådare.

 

 

 

 Julskyltningen har också kommit igång.

 

2017
fredag 3 november 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Vi seglar österut.....

Innan vi lämnar Benalmádena får vi 

besök av Kenny och Nicklas. Det var skoj. Kenny är en f d jobbarkompis till Ove på tillfälligt besök och Nicklas bor med sin familj i Fuengirola.

 

Sen skulle vi också lämna tillbaka hyrbilen och på vägen stannade vi i Torrox. Där befann sig Anna, Kia och Piro. Anna o Kia har varit med mig ut o seglat och det är nu drygt 7 år sedan Ove träffade oss i Bovallstrand. Det var kul o ses igen.

2017
söndag 29 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Sevilla
Flamencokvarteren


Vi åkte också till Sevilla som ligger ca 20 mil från Benalmádena här finns mkt att se. Vi promenerade runt i den gamla staden o tittade på alla vackra gamla byggnader.

Det var mkt varmt 36 grader och vi insåg att man nog bör undvika att åka hit på sommaren. Vi promenerade ner till floden Guadalquivir som rinner genom staden och är farbar ända ner till Atlanten där fläktade det gott. 

Sen hann vi också med en runda i Flamencokvarteren på andra sidan floden.

I den gamla staden finns många små mysiga tapasbarer vi prövade ett par av dem.

 

2017
lördag 28 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Ronda
Bron Puente Nuevo

Nästa dag gjorde vi en utflykt till Ronda ett litet samhälle uppe i bergen 740 m ö h och med knappt 40 000 inv. Hit var det inte så långt ca 10 mil. Staden delas av en djup ravin 120 m, el Tajo. Det finns tre broar som leder över ravinen till den gamla staden på bilden syns Puente Nuevo från 1700-talet. Härifrån hade vi en fin utsikt, vi promenerade sen över bron och tog oss ner en bit i ravinen för att få se bron i sin helhet. 

 

 

Sen promenerade vi in i den gamla staden och satte oss så småningom på en bar där vi förutom öl och tapas kunde njuta av tonerna från en spansk gitarr. 

2017
onsdag 25 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Cádiz

Vi bestämde oss för att stanna några dgr i Benalmádena och hyra bil för att se oss lite omkring i Andalusien. Vi började med att åka till Tarifa ett litet samhälle vid Atlantkusten strax väster om Gibraltar. När vi kom dit blåste det rejält så när vi klev ur bilen blev vi pepprade med små fina sandkorn. Då vi inte hade så mkt tid bestämde vi oss för att åka direkt till Cádiz så Tarifa får vi se en annan gång. Cádiz ligger dryga 10 mil norr om Tarifa och är en av världens äldsta hamnstäder anlagd omkring 1100 f.Kr av fenicierna. Själva staden ligger på en liten halvö som går rakt ut i Atlanten.

 

 

 

 

 

Här finns mkt att se och en trevlig atmosfär, vi promenerade runt så mycket benen orkade och doppade fötterna i Atlanten. Sen slog vi oss ner på en tapas bar och tog en öl med lite skaldjurstapas. Efter en dag i Cádiz vände vi sen tillbaka till Benalmadena igen, det hann o bli mörkt och vid Gibraltar såg vi tydligt ljusen från Afrikas kust. Det blev en lång dag och efter drygt 40 mil var vi tillbaka till båten.

Kommentera inlägget
2017
söndag 22 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Delfiner

Det var lugnt på havet och det blåste nästan ingenting alls så vi gick för motor till att börja med. Vi mötte många delfiner under vägen det kom stora stim utifrån havet simmandes in mot land och flera gillade att lägga sig precis framför fören på båten. Några av dem följde oss länge så Ove la sig ner på fördäck och försökte klappa delfinerna. Vi hade tidvattenströmmen med oss och gjorde bra fart så det var en härlig känsla att ligga på däck o se delfinerna så nära och under så lång tid.

Småningom fick vi lite vind så vi kunde segla den sista biten. När vi närmar oss Fuengirola kan vi på avstånd se Sierra Nevada med snöklädda toppar. Efter 36 nM la vi till i Benalmádena och nu har vattentempen ökat till dryga 20 grader. Strax efter att vi lagt till la sig dimman tät över hamnen.