Vår resa - november 2015
måndag 23 november 2015 - Skrivet av Filip.Schiött
Ligger stilla i Vilamoura

Här händer inte så mycket här , vi ligger still och vänter på segelmakaren och han vänter på leverans av tyget . Det märks även här att det börjar bli höst/vinter , det var bara strandväder ca. 3 timmar idag sen blir det för kallt att ligga där och på nätterna kan det bli så kallt som ned till 10 grader (+ alltså).

Så efter jul börjar vi segla igen och då blir det till Gibraltar , om vädret tillåter det, så det blir inte så mycket att skriva om så länge

söndag 1 november 2015 - Skrivet av Filip.Schiött
Lagos till Vilamoura
Inte många segelbåtar i denna hamnen , inte

23/10

Lämnade Lagos hamn vid 10-tiden och seglade mot Vilamoura , tillsammanns med Sylvins , var framme vid 16-tiden efter några timmars seglande ,men sen så dog vinden och det fick bli motorgång några timmar , tot. 27 sjömil.

Vilamoura är en stor hamn med mycket turism runt om och väldigt mycket stora motorbåtar.

Vi har varit i kontakt med segelmakare för att beställa ny sprayhood samt biminitop och de har varit här och tagit mått , men det dröjar ca.3-4 veckor innan det kan bli klart , så vi får ligga här och vänta, men det verkar väldigt billigt att hyra bil så vi tänker på att hyra en liten bil för att besöka Gibraltar.

Idag har vi inte kunnat lämna båten eller gå utanför en dörr , det har regnat hela dagen eller det har vräkt ned , har aldrig sett så mycket regn samtidigt , ett atg så gick det inte att se över på andra sidan av hamnbassängen , typ 25meter.

Kommentera inlägget