Resa - april 2014
tisdag 29 april 2014 - Skrivet av Bernt Marita Johansson
Medelhavet
Estepona tjurfäktarnas stad

 

 

29 april

Nu är vi verkligen på väg i Medelhavet. Vi la till i Estepona igår kväll och har idag varit både kulturella och tagit oss ett dopp i havet. Vi var och tittade på tjurfäktningsarenan där de hade tre olika museum. Vi såg en massa kända tjurfäktare och deras otroligt fina kläder. Flera uppstoppade tjurhuvuden hängde på väggarna. Tjurfäktning pågår men inte så tidigt på säsongen så vi slapp se detta fenomen. Estepona är en härlig plats med allt en turist kan önska sig och just nu är det vackert med den friska grönskan. Vädret är varmt och en stund på stranden var självklar. Vattnet var kallt men svalkade härligt i värmen. Imorgon tar vi oss vidare mot Marbella, en kort seglats, där ligger vi och väntar på Matilda som flyger ner och hälsa på några dagar. Det ska bli kul.

Kommentera inlägget
lördag 26 april 2014 - Skrivet av Bernt Marita Johansson
Gibraltar
På toppen av Gibraltar

 

 

26 april

När vi lämnade Chipiona gick vi till Santci Petri som låg en bit upp i en flod. Det var grunt och lite stenigt runt om så det gällde att hålla sig till prickarna, bra med plotter. Det kändes lite som att vara i de svenska vattnen. När vi ville ha en plats blev de förvånade och vi insåg när vi tittade oss omkring att vi var den enda gästbåten i hamnen. Nästa dag gick vi vidare till den stora hamnen Barbate och även här var det få gästbåtar. Vi stannade två nätter och såg en hel del av staden, åt bl a vår första paella som smakade bra. Nu ligger vi i Marina Bay, en av de engelska hamnarna i Gibraltar. Idag har vi varit uppe och vandrat på denna fantastiska klippa. En otrolig utsikt och mycket historia kring denna plats som varit utsatt för belägringar i massor genom historien. Så klart träffade vi även på de berycktade aporna som är både fräcka och närgångna då de hela tiden är på jakt efter mat. Här i Gibraltar är det helt annorlunda vad det gäller trängsel i hamnarna. Fullt av båtar och vi hade tur som fick den sista platsen i Marina Bay. Runt omkring pågår det ett hetsigt jetsetliv med fullt ös på alla de restauranger och pubar som finns. Lite gungigt i hamnen men det går an.

måndag 21 april 2014 - Skrivet av Bernt Marita Johansson
Spanien
Sol i Faro

 

 

18 april

Igår lämnade vi Portugal efter att först legat för ankare i Faro dit vi tog oss efter Portimao. Vi tänkte gå in på land och besöka Iiha da Culatra som vi fått tips om men det blev ej så. Efter en bra natt med en del båt och flygtrafik tog vi oss vidare till Vila real de santo antonio som blev sista hamnen i Portugal. En vacker stad som vi vandrade i på kvällen. Med lite smolk i bägaren, p g a incheckningen i hamnen som strulade en del och vi fick betala för en tolvmetersbåt, lämnade vi nästa morgon. För närvarande ligger vi i Mazagón som är vår första hamn i Spanien. Här ligger vi en extra natt och njuter av den vackra omgivningen och god tapas på hamnkrogen. Imorgon försöker vi fixa simkort så att vi kan använda internet utan att sitta på café.

21 april

Vi bestämde oss för att gå vidare och ligger nu i Chipiona för tredje dagen. Vädret har inte varit särskilt bra, åska, regn och kraftiga vindar. Imorgon ser det bättre ut och vi tar oss ytterligare en bit mot Gibraltar. Idag har vi äntligen lyckats fixa simkort så vi kan använda internet. Hamnarna är fina och välplanerade men saknar WiFi. Vi kämpar med spanskan men det är inte lätt och det är inte många som kan engelska. Det blir en kombination av lite prat och mycket kroppsspråk vilket funkar då alla är tillmötesgående.

Kommentera inlägget
måndag 14 april 2014 - Skrivet av Bernt Marita Johansson
Portimao
Ett vackert Portimao

 

 

14 april

Vi lämnade Lagos för två dagar sedan och tog oss till Portimao som ligger några sjömil därifrån. Här är det vackert och full kommers med många hotell och restauranger. I hamnen är det lugnt och vi har i två dagar umgåtts med Andrew,Yvonne och deras familj, mycket trevligt sällskap. Här finns det också många som övervintra och en hel del som är på väg att bryta upp för vidare färd. De flesta vi mött är britter. Igår hamnade vi på en stor, fin motorbåt som ägaren Richard, en pensionerad engelsk kapten, själv renoverat till ett praktexemplar. Vi hade tänkt dra vidare idag men får p g a lite väl hård vind rakt emot oss avvakta och sticka tidigt imorgon.

 

fredag 11 april 2014 - Skrivet av Bernt Marita Johansson
Provtur
Premiärtur 2014

 

 

11 april

Igår var vi ute och seglade en liten provtur för att se om allt fungerade som det skulle. Det blev en liten gungig färd i dyningarna men vinden var måttlig så farten blev därefter. Imorgon tänker vi gå vidare och första stoppet blir i Portimao som ligger bara en två timmar från Lagos. Vi ska där träffa våra vänner Yvonne och Andrew från Skottland. Det blåser en hel del nu men solen skiner och vi hoppas den fortsätter så. Det känns lite tråkigt att lämna våra vänner Tommy och Mona-Lisa som ju ska segla åt andra hållet. Bilden ni ser har Nisse och hans dotter Lina tagit från klipporna när vi tog vår provtur, tack för den. De ligger två båtar från oss i hamnen.

onsdag 9 april 2014 - Skrivet av Bernt Marita Johansson
Växlande väder
Anodbyte med Tommys hjälp.

 

 

9 april

Har tagit en tvättdag men tyvärr regnar det och blåser ordentligt så vi får avvakta med att hänga båten full med tvätt. De har som tur är lovat bättre väder senare i eftermiddag. Igår var nog den varmaste dagen hittills med ca 25 grader och strålande sol. Tommy som är dykare var hygglig och hjälpte oss att byta anoder vilket var ett styvt jobb. På kvällen satt vi på en restaurang i hamnen, åt, pratade och hade det trevligt.

Kommentera inlägget
söndag 6 april 2014 - Skrivet av Bernt Marita Johansson
Motorfix
Vackra blommor uppe på klipporna

 

 

6 april

Idag vaknar vi till strålande sol och en väldigt behaglig tempertur på ca 22 grader. Dags att ta tag i en del arbeten med motorn. Igår satte vi seglen och gick därefter en lång promenad upp till fyren och grottorna. Tommy och Mona-Lisa visade oss en vacker väg utmed havet uppe på klipporna. Nu är här en frisk grönska med mycket blommor vilket är härligt.

torsdag 3 april 2014 - Skrivet av Bernt Marita Johansson
Tillbaka i Lagos
Vy över torget i Lagos

 

 

3 april

Nu har vi återvänt till Lagos och vår båt. Vi möttes av ett hällande regn och kraftig vind vilket gjorde att planet tog mark med mycket turbulens. Idag skiner solen åter och vi känner igen vårt Lagos. Vi har en hel del att ta tag i innan vi kan segla vidare och räknar med att stanna ytterligare någon vecka här. Igår var vi ute och åt med våra båtgrannar Tommy och Mona-Lisa som varit hyggliga och hållit koll på  vår båt då de tillbringat större delen av vintern här.

Kommentera inlägget