2019 - november 2019
onsdag 27 november 2019 - Skrivet av Marie
Vi lämnar Aguadulce och kör norrut......

I lördags påbörjade vi vår resa norrut och Marie Ros får ligga kvar ute vid hamnpiren över vintern. Vi skulle försöka hinna hem på fem dagar då vårt barnbarn skulle fylla två så vi var tvugna att göra några mil per dag. Vårt första stopp blev efter ca 40 mil då stannade vi i närheten av Xabia där vi hälsade på Olof.

Kommentera inlägget
måndag 18 november 2019 - Skrivet av Marie
Fina fina Wilma...

Våran fina skeppskatt Wilma har nu lämnat oss...........

Wilma blev 18 år drygt, hon var en av 8 kattungar som föddes samtidigt. Miranda som mamman hette hade Moa ett par år tidigare fått på sin födelsedag av Henning. Alla 8 kattungarna klarade sig men Wilma var den kattungen som var allra minst och jag bestämde mig för att behålla henne.

Wilma har i alla år varit skeppskatt, många seglingar har det blivit och hon verkar för det mesta ha trivts bra med det utom en o annan gång när hon givit sig ut på äventyr o inte kommit ombord förrän långt senare, då har vi vackert fått vänta och tids nog har hon hoppat ombord igen.

Wilma fick sen börja pendla mellan Gustavsberg och Hönö,  det klarade hon riktigt bra och belöningen blev en massa fisk o skaldjur som Ove serverade, kräftor var nog det hon gillade allra mest. På senare år har hon också rest med oss gm Europa och verkar ha funnit sig till rätta även med det. Hon har varit otroligt lätt att ha med sig överallt. Och när vi väl kommit ner till Spanien och ombord på båten har hon bevakat sitt revir (båten) noga då det också funnits andra katter på piren. Hon har aldrig hoppat iland där men då och då gjort utflykter över till grannbåtarna.

Oj vad vi saknar Wilma...... men vi är också mycket tacksamma att hon fått vara med oss i så många år

onsdag 13 november 2019 - Skrivet av Marie
Stora, hajar......
Akvariet i Roquetas de Mar

En av dagarna gör vi ett besök i Almeria, där hittar vi både leksaksaffär och chokladaffär. Leksaksaffären var nog klart populärast. På vägen därifrån passerar vi också platsen där det står en staty av John Lennon.

Sen blir det mera strandhäng och när det är dags för att vila kan vi andra sätta oss o äta på chiringuiton alldeles intill.

Jollen måste ju också prövas det blev en liten roddtur i hamnen.

Innan det var dags för dem att åka hem gjorde vi också en tur till Akvariet i Roquetas de Mar. Det var ett uppskattat besök för både barn och vuxna med många stora hajar och rockor som man fick klappa om man tordes.

Kommentera inlägget
måndag 11 november 2019 - Skrivet av Marie
Vi får besök .......

Äntligen, som vi längtat, helt underbara dagar tillsammans med barn o barnbarn i Aguadulce

Kommentera inlägget