2017 - oktober 2017
söndag 29 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Sevilla
Flamencokvarteren


Vi åkte också till Sevilla som ligger ca 20 mil från Benalmádena här finns mkt att se. Vi promenerade runt i den gamla staden o tittade på alla vackra gamla byggnader.

Det var mkt varmt 36 grader och vi insåg att man nog bör undvika att åka hit på sommaren. Vi promenerade ner till floden Guadalquivir som rinner genom staden och är farbar ända ner till Atlanten där fläktade det gott. 

Sen hann vi också med en runda i Flamencokvarteren på andra sidan floden.

I den gamla staden finns många små mysiga tapasbarer vi prövade ett par av dem.

 

lördag 28 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Ronda
Bron Puente Nuevo

Nästa dag gjorde vi en utflykt till Ronda ett litet samhälle uppe i bergen 740 m ö h och med knappt 40 000 inv. Hit var det inte så långt ca 10 mil. Staden delas av en djup ravin 120 m, el Tajo. Det finns tre broar som leder över ravinen till den gamla staden på bilden syns Puente Nuevo från 1700-talet. Härifrån hade vi en fin utsikt, vi promenerade sen över bron och tog oss ner en bit i ravinen för att få se bron i sin helhet. 

 

 

Sen promenerade vi in i den gamla staden och satte oss så småningom på en bar där vi förutom öl och tapas kunde njuta av tonerna från en spansk gitarr. 

onsdag 25 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Cádiz

Vi bestämde oss för att stanna några dgr i Benalmádena och hyra bil för att se oss lite omkring i Andalusien. Vi började med att åka till Tarifa ett litet samhälle vid Atlantkusten strax väster om Gibraltar. När vi kom dit blåste det rejält så när vi klev ur bilen blev vi pepprade med små fina sandkorn. Då vi inte hade så mkt tid bestämde vi oss för att åka direkt till Cádiz så Tarifa får vi se en annan gång. Cádiz ligger dryga 10 mil norr om Tarifa och är en av världens äldsta hamnstäder anlagd omkring 1100 f.Kr av fenicierna. Själva staden ligger på en liten halvö som går rakt ut i Atlanten.

 

 

 

 

 

Här finns mkt att se och en trevlig atmosfär, vi promenerade runt så mycket benen orkade och doppade fötterna i Atlanten. Sen slog vi oss ner på en tapas bar och tog en öl med lite skaldjurstapas. Efter en dag i Cádiz vände vi sen tillbaka till Benalmadena igen, det hann o bli mörkt och vid Gibraltar såg vi tydligt ljusen från Afrikas kust. Det blev en lång dag och efter drygt 40 mil var vi tillbaka till båten.

Kommentera inlägget
söndag 22 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Delfiner

Det var lugnt på havet och det blåste nästan ingenting alls så vi gick för motor till att börja med. Vi mötte många delfiner under vägen det kom stora stim utifrån havet simmandes in mot land och flera gillade att lägga sig precis framför fören på båten. Några av dem följde oss länge så Ove la sig ner på fördäck och försökte klappa delfinerna. Vi hade tidvattenströmmen med oss och gjorde bra fart så det var en härlig känsla att ligga på däck o se delfinerna så nära och under så lång tid.

Småningom fick vi lite vind så vi kunde segla den sista biten. När vi närmar oss Fuengirola kan vi på avstånd se Sierra Nevada med snöklädda toppar. Efter 36 nM la vi till i Benalmádena och nu har vattentempen ökat till dryga 20 grader. Strax efter att vi lagt till la sig dimman tät över hamnen.

lördag 21 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Vi seglar österut......


Vi lämnar Estepona efter nästan en vecka, solen har precis gått upp och det är en mycket vacker morgon. Bakom oss har vi Gibraltarklippan och Afrikas kust som idag syns tydligt. Det är ca 35 nM till Afrikas kust från Estepona och när vi kom för en vecka sedan var det mycket disigt så vi såg ingenting av detta. Vi har också haft flera dagar med mulet väder och regn så det känns lite kyligare i luften och vattentempen har sjunkit till 18 grader.

 

torsdag 19 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Gibraltar

I tisdags tog vi bussen till Gibraltar. Där tog vi oss igenom passkontrollen och så var vi på brittiskt territorium. För att komma in till stan måste man gå över flygplatsens start och landningsbana, bommar fälls ner när plan är på ingång. Vi satte oss sen på en restaurang det blev fish'n chips. Sen började vi vår vandring uppför klippan som har en höjd på 450 m. Det var mulet och ett stort moln hade lagt sig kring den övre delen av klippan så högst uppifrån hade vi ingen utsikt, men vi fick se en massa apor på vägen. Aporna var lugna, lite nyfikna och flyttade inte på sig trots att vi kom mkt nära. På bilden sitter de mitt i trappen på väg upp till toppen.

 

 

 

 

 

 

Gibraltar har knappt 35 000 inv på en yta som är 6,8 kvadrat km och det var en mycket intensiv biltrafik på denna lilla yta. På bilden nedan syns flygplatsen.

tisdag 17 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Estepona
Gamla stan i Estepona

Sedan några dagar tillbaka är vi nu i Estepona en fin liten stad några mil från Gibraltar med knappa 70 000 inv. Den gamla staden i Estepona är nog en av de vackraste vi sett hittills på sydkusten här blommar det för fullt utmed alla gator och gränder och på de flesta hus sitter mängder med blomkrukor en bit upp på väggarna. Många fina skulpturer, en hel del väggmålningar och mycket poesi på väggarna. Här finns också en lång fin sandstrand med en trevlig strandpromenad ovanför. Hamnen ligger i sydvästra delen av staden alldeles invid strandpromenadens början. En mycket fin hamn till ett bra pris så här blir vi kvar ett par dgr till.

måndag 16 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Benalmádena
Ett glatt gäng

Nu har vi kommit till Benalmadena här fick vi några trevliga dagar där vi träffade flera vänner hemifrån öarna. På fredag var vi ute och åt gott tillsamans med Tomas Susan Jalle och Ingrid. 

Dan där på kom Taggen och hämtade oss vid båten med bil, han guidade oss runt i Benalmadena och Fuengirola med omnejd efter bilturen så blev det Cava & Tapas hemma hos Taggen och Ann-Christine och det var mycket gott!!!

onsdag 11 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Lunch i Marina del Este

I dag var Antonio på besök och vi lunchade på en resturang i hamnen, det blev pizza äntligen då blev vi Antonio och Ove påminda om torsdag kvällarna på Bergs men här blev det också dos cervezas. Sedan följde vi med Antonio en bit på vägen mot Almunecar när vi kom till baka till båten så gick vi och badade det var underbart 24 grader i vattnet.

Vi seglar sen vidare mot Malaga på vägen ser vi en hel del delfiner, två av dem lägger sig framför båten och följer oss en bra bit. Men som alltid är de svåra att fånga på bild. Framme i Malaga hamn ser vi en svensk båt som vi känner igen hemifrån - Elida. Vi morsar och pratar lite grann med dem innan vi ser oss om efter en plats för natten.

Kommentera inlägget
måndag 9 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Äntligen napp......
måndag 9 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Äntligen napp......

Vi har nu lämnat Aguadulce och seglat vidare västerut. Ove prövar att fiska och ganska snart fick han napp en makrill. Kanske är det bättre fiske på hösten i våras fick vi inte en enda fisk. Idag har vi sett delfiner det är alltid lika skoj. Nu ligger vi i en mysig hamn Marina de l'Este som ligger halvvägs till Malaga, vi stannar nog här i morgonnatt också sen får vi se.

onsdag 4 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Mera jobb.....
onsdag 4 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Oktoberfest

Vi cyklar till grannbyn en knapp mil från Aguadulce, där stannar vi till vid tjurfäktningsarenan, det är öppet o vi går in. Inne på arenan har man ställt upp ett stort öltält det är oktoberfest så vi går in o tar varsin öl. 

tisdag 3 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Paella
Kocken Marie

Kocken Marie serverar en mycket god Paella som man får njuta av i kvällssolen i sittbrunn men  innan maten så hängde vi lite i baren på MarieRos

måndag 2 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
...och några till

Här är tre kattungar som kröp fram mellan stenblocken lite längre ut på piren för några dgr sen, nyfikna men också på sin vakt. Mamman vaktar dem noga och blir förstås matad av närliggande båtar.

Häromdagen när vi var på väg till duschanläggningen som ligger alldeles intill där katterna håller till så kunde vi på långt håll höra ngn som skrek oavbrutet och när vi närmade oss kunde vi se en liten, liten nyfödd kattunge som knappt kunde stå på bakbenen. Hur den än skrek efter mat så dök ingen kattmamma upp, vad gör man? Hämtade kattmaten för att se om vi kunde locka fram ngn annan kattmamma men icke, många katter kom o de såg mest förskräkta ut när de fick syn på den lilla som bara skrek o förtvivlat försökte tanka mat hos dem. Vi avvaktade, tiden gick, många var engagerade men ingen kattmamma i sikte, till slut tog en av båtägarna hand om den lilla kattungen.

söndag 1 oktober 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Några av alla katter på piren

Många katter är det ute på piren minst ett trettiotal. Det är många som kommer o ger  katterna mat o vatten med jämna mellanrum så de ser ut att klara sig ganska bra ändå. Några av dem hoppar också ombord på de båtar där de vet att de kan få mat eller så sitter de på kajen o väntar. De lever inne i stenpiren o kommer fram på kvällen. Mestadels är de ganska hyggliga gentemot varandra.

Kommentera inlägget