2017 - juni 2017
fredag 23 juni 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Trevlig midsommar
söndag 18 juni 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Nu är det varmt.......

....... många bad blir det och däremellan sitter vi i skuggan under parasollet.

Kommentera inlägget
lördag 17 juni 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Malaga

I måndags tog vi bussen från Almeria till Malaga. Efter tre timmars bussresa var vi framme och vi hade nu två dagar på oss att se oss omkring i Malaga. Vi började med att ta oss till Mercado central där vi åt en supergod lunch sen promenerade vi runt i den gamla delen av stan och gick sen ner till hamnen där vi tog en fika och intill hamnen ligger Playa Malagueta där vi kunde svalka oss med ett dopp i havet. Malaga känns inte så stort, staden har drygt en halv miljon invånare och det är en trevlig stad att vara i.

Dan därpå tog vi oss upp till Castillo de Gibralfaro ett gammalt fort som ligger uppe på berget Gibralfaro, därifrån hade vi fin utsikt över staden. Alldeles intill fortet ligger en Parador och då det var våran bröllopsdag firade vi med att äta en riktigt god lunch på detta trevliga ställe. Vi hann med att se en hel del av Malaga innan det var dags för oss att ta oss ut till flygplatsen för att möta Moa mitt i natten. Där hyrde vi bil och tog oss tillbaka till Aguadulce.

söndag 11 juni 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Aguadulce
Sen kväll i Aguadulce

I tisdags seglade vi från Almeria till Aguadulce, det var ingen längre sträcka och efter en timme var vi framme. Det kändes bra att komma hit igen till vår gamla vinterhamn som nu ska bli vår sommarhamn.   

tisdag 6 juni 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Tidig morgon........,

Efter Cartagena tar vi natthamn i Carbonera, här fanns egentligen ingen riktig hamn för fritidsbåtar då det var en hamn för fiskebåtar. Vi hittade dock en plats vid tankstationen och när vi lagt till dröjde det inte länge förrän Guardia civil var på plats. Vi fick fylla i lite papper men behövde inte betala ngn hamnavgift, sen önska de oss en trevlig kväll. Carbonera var ett trevligt litet samhälle med långa fina sandstränder men i utkanten låg en industri som släppte ut illaluktande rökmoln så vid fel vindriktning luktade det ganska starkt från o till. 

Morgonen därpå lämnade vi Carbonera tidigt det var fortfarande mörkt och när vi väl kommit ut en bit fick vi njuta av en vacker soluppgång. Småningom rundade vi Cabo de Gata och fick en härlig segling till Almeria.

torsdag 1 juni 2017 - Skrivet av Ove och Marie
Isla de Tabarca

Vi ligger nu i Santa Pola ett litet samhälle strax söder om Alicante. Härifrån gjorde vi en dagsutflykt till den lilla ön Isla de Tabarca som ligger ca 3 nM ut från kusten. Ön är bara 1,6 km lång och nästan helt platt så det tar inte lång tid att gå runt ön. Här finns ett 40-tal bofasta och ön har tidigare varit ett tillhåll för pirater. Runt omkring ön finns många fina badstränder med mycket klart vatten.