2018 - mars 2018
torsdag 29 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
GLAD PÅSK
Påsköl o påskägg till Wilma

Denna vecka är det Semana Santa, den heliga veckan som har firats sedan 1400-talet. Det är en stor högtid i Spanien och detta firas i de flesta städer f f a i Andalusien. I onsdags var vi till Almeria för att titta på processionerna som går genom staden.

tisdag 27 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Äntligen bad

Ännu så länge är det bara Ove som badar det är inte mer än 16 grader och för det mesta blåser det ganska friskt. Även om solen skiner för det mesta vill ändå inte den rätta badkänslan infinna sig. Men det är riktigt gott om man hittar en bra läplats någonstans i solen.

fredag 23 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Kvällspromenad i Aguadulce

Igår blev det kvällspromenad vi brukar för det mesta gå utmed strandpromenaden till Villa Africa en liten strandbar några km bort. Hela EM hade det varit mulet men strax innan solen gick ner lättade molntäcket och det blev ett väldigt fint ljus. För det mesta skiner solen men de senaste dagarna har det varit ganska kyligt på nätterna och framförallt har det blåst mycket.

Vi har nu varit här i drygt två veckor och räknar med att resa hemåt i slutet av april. Kanske seglar vi iväg några dagar eller så blir vi kvar i Aguadulce hela tiden det beror lite på vädret.

torsdag 22 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Kvälls mys

Det är kallt så Marie stickar raggsockor till mig och jag ritar El schema till båten.

onsdag 7 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Aguadulce

Efter en vecka och 359 mil är vi framme i Aguadulce. Båten såg ut att ha klarat sig bra och några av våra båtgrannar var också där. Wilma verkade väldigt nöjd med att få komma ut ur buren och hon hoppade genast över till grannbåten.

Efter att vi gjort iordning båten tog vi ett glas Cava och åt paella sedan hägrade kojen

tisdag 6 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Pyrenéerna

Efter två dagar på franska vägar kom vi till den spanska skidorten Puigcerda igår. Vi har haft bra väder o temperaturen är på plus dygnet runt, det känns som vår i luften så nu har vi lagt undan vinterkängor o thermobyxor. 

Idag fortsatte vi vår resa söderut men vi fick börja med att skrapa rutorna på bilen. Vi körde en mycket vacker väg från snöklädda bergstoppar                               passerade Montserrat och efter ett par tim var vi nere vid kusten, nu hade temperaturen stigit till 20 grader.

 

 

 

Vi stannar i den lilla staden Castellon strax norr om Valencia. 

söndag 4 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Mera snö i Düsseldorf
Ove kastar snöboll i Rhen

Vi vaknar upp till ett snöklätt Düsseldorf, det har snöat hela natten och nu är det minus igen. Vi tar en promenad i Medienhafen där vi låg med båten när vi gick kanalerna hösten 2016. "Det är kallt och det knarrar under skorna o vi längtar till ett varmare land".

Nu gäller det att välja varmaste vägen söderut, vi kör mot Aachen och vidare på småvägarna genom ett snöklätt Belgien solen tittar fram och temperaturen har nu stigit till 8 plus!!!

Småningom kör vi in i Frankrike och stannar i Reims över natten. Vi är nu i champagnedistriktet och får njuta av ett glas Lanson som också tillverkas på orten.

lördag 3 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
Helsingborg - Helsingør

Vi tar färjan över sundet o kör sen vidare mot Rødby. Efter Köpenhamn är vägarna inte så bra, det snöar en hel del och är mkt halt. Det är flera bilar som åkt av vägen o vi kryper sakta fram efter plogbilen som vi har framför oss ända ner till 

Rødby hamn, där vi lämnar ett snöigt Danmark.

Väl över i Puttgarden är snön borta och solen tittar fram igen men det är fortfarande kallt. Vägarna är nu fina att köra på och vi tar oss till Rothenburg strax nordost om Bremen.

Nästa dag är det ännu kyligare -10 och strålande sol. Vi kör vidare och kommer så småningom till Düsseldorf där vi äntligen får plusgrader.

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget
fredag 2 mars 2018 - Skrivet av Ove och Marie
På väg till Spanien.....
Hamnen i Råå

I onsdags kom vi äntligen iväg, nu var det dags att köra söderut. Det var strålande sol men kallt och vägarna var torra och fina hela vägen ner till Helsingborg. Vi hade inte hunnit införskaffa alla båtgrejer som vi skulle ha med oss innan vi körde iväg så det fick bli ett besök på Hjertmans i Råå där vi också fick njuta av solnedgången. Då klockan hade blivit mycket körde vi tillbaka till Helsingborg där vi tog in på hotel Kärnan.